Sisak: Utvrđene nepravilnosti u držanju oružja

Policijski službenici Policijske postaje Sisak proveli su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjim Siščaninom koji je, kao nositelj oružnih listova za držanje i nošenje 

Policijski službenici Policijske postaje Sisak proveli su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjim Siščaninom koji je, kao nositelj oružnih listova za držanje i nošenje oružja, početkom travnja 1994. godine napustio Hrvatsku te se odselio u inozemstvo, a da o promjeni svoje adrese prebivališta u roku od 15 dana nije izvijestio policiju kao nadležno tijelo.

Nadalje je utvrđeno da je oružje predao na čuvanje osobama koje na to nisu imale pravo, i to van mjesta prebivališta, a da o tome također nije obavijestio policiju te je dio oružja odnio i pohranio u vikend kuću na jednom jadranskom otoku.

Osim navedenog, nakon što mu je istekla valjanost zdravstvenog uvjerenja on nije izvršio ponovni zdravstveni pregled i uvjerenje dostavio nadležnom tijelu.

Inače, ovaj 61-godišnjak temeljem rješenja Policijske uprave sisačko-moslavačke ima ovlaštenje za skupljanje starog oružja te je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je prikupio 12 komada raznog oružja koje nemaju obilježja starog oružja.

Od njega je oduzet ukupno 21 komad oružja, kao i oružni listovi i rješenje o skupljanju starog oružja, te je prekršajno prijavljen za više počinjenih prekršaja iz Zakona o oružju.



Stranica