Sažetak ostalih događaja

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 13 kaznenih djela, od kojih su šest počinili nepoznati počinitelji  

Sažetak ostalih događaja za protekla 24 sata        

 

KRIMINALITET                                                                

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 13 kaznenih djela, od kojih su šest počinili nepoznati počinitelji.

Šest kaznenih djela počinjeno je na području Kutine, tri na području Novske, a po jedno na području Siska, Sunje, Gvozda i Hrvatske Kostajnice.

Počinjeno je sedam krađa, po dvije teške krađe i prijetnje te po jedno kazneno djelo zlouporabe opojnih droga i nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.

 

JAVNI RED I MIR

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke  zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira, počinjeno u ugostiteljskom objektu u Novskoj te je vidno alkoholizirani muškarac zbog opasnosti da će nastaviti s daljnjim činjenjem prekršaja zadržan u policijskoj postaji.

Protiv njega je podnesen optužni prijedlog zbog vike i galame te vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika.

 

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Policija je postupala u jednom slučaju nasilničkog ponašanja u obitelji, počinjenom na području Općine Hrvatska Dubica, a u njemu je sudjelovao jedan počinitelj koji je uhićen i doveden na prekršajni sud.

***********

Provodeći nadzor provedbe zaštitne mjere zabrane približavanja žrtvi nasilja u obitelji, koju je 24-godišnjem Glinjaninu izrekao Prekršajni sud u Sisku, Policijski službenici Policijske postaje Glina su jučer, 7. prosinca u kući na adresi prebivališta zatekli njega i njegovu suprugu na koju se ova zaštitna mjera zabrane približavanja odnosila. Muškarac je uhićen i doveden na nadležni prekršajni sud, gdje je nakon provedene rasprave pušten na slobodu.

 

PROMET

Na prometnicama se dogodilo osam prometnih nesreća, četiri na  području Siska te po jedna na području Kutine, Petrinje, Sunje i Novske.

U četiri nesreće s ozlijeđenim osobama jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozljede koje nisu opasne po život, dok su tri osobe lakše ozlijeđene, a u četiri nesreće je nastala samo materijalna šteta.

Također u četiri nesreće sudjelovali su vozači pod utjecajem alkohola, od kojih su dva biciklista.

Biciklist kod kojeg je utvrđena alkoholiziranost od 1,99 promila je teže ozlijeđen, a biciklist pod utjecajem alkohola od 1,08 promila je lakše ozlijeđen. Lakše je ozlijeđen i vozač osobnog automobila kod kojeg je utvrđena alkoholiziranost od 0,74 promila. U jednoj nesreći je lakše ozlijeđen i četverogodišnji dječak, a nesreća se dogodila jer je vozač automobila, u kojemu se dječak nalazio, zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom i sletio s ceste.



Stranica