U kontroli prometa uhvaćeni s ukradenim automobilima

Slika PU_SiM/vijesti/vezivanje.jpg

Policijski službenici Postaje prometne policije Kutina ovog su utorka, 7. prosinca, prilikom provođenja preventivno-represivne akcije usmjerene na nadzor brzine kretanja…  

 Foto:  Ilustracija

Policijski službenici Postaje prometne policije Kutina ovog su utorka, 7. prosinca, prilikom provođenja preventivno-represivne akcije usmjerene na nadzor brzine kretanja, na autocesti Bregana – Zagreb – Lipovac zaustavili dva osobna automobila čeških registracijskih oznaka, jednim je upravljao 19-godišnji hrvatski državljanin, a drugim 54-godišnji državljanin Makedonije.

Kako su policijski službenici pregledom oba vozila posumnjali u krivotvorenje brojeva šasije, oba su vozača uhićena zbog sumnje u kazneno djelo krivotvorenja isprave.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni 6. prosinca u Zagrebu oba osobna automobila ukrali, a potom na njih stavili nepripadajuće registracijske pločice i prilikom kontrole prometa policijskim službenicima na uvid dali prometne dozvole kojima su odgovarali brojevi registracijskih pločica, ali su brojevi šasija bili neodgovarajući, čime je potvrđena sumnja u počinjenje navedenog kaznenog djela.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja obojica su uz kaznenu prijavu dovedeni istražnom sucu Županijskog suda u Sisku, koji im je odredio zadržavanje od 48 sati u Zatvoru u Sisku.

 



Stranica