Obiteljska nasilja

Slika PU_SiM/vijesti/2010/nasiljeUobitelji.jpg

Muškarac star 58 godina pod utjecajem alkohola od 2,05 promila je s četvrtka na petak, 9./10. prosinca od 18 do 9 sati u obiteljskoj kući

Foto:  Ilustracija

Muškarac star 58 godina pod utjecajem alkohola od 2,05 promila je s četvrtka na petak, 9./10. prosinca od 18 do 9 sati u obiteljskoj kući u Kučerinoj ulici u Petrinji verbalno napadao svoju 55-godišnju suprugu. On je uhićen i doveden na nadležni prekršajni sud gdje je nakon saslušanja pušten na slobodu.             

U subotu, 11. prosinca oko 13.30 sati u obiteljskoj kući u Ulici Ivana Bakrana u Sisku, 58-godišnji muškarac je pod utjecajem alkohola od 2,60 promila verbalno napao svoju 57-godišnju suprugu, a potom ju je povukao za kosu i udario u nadlakticu. Zbog opasnosti da će nastaviti s daljnjim činjenjem prekršaja on je zadržan u prostorijama policije do otrežnjenja.

Istog dana oko 18 sati u obiteljskoj kući u Vrhu Letovanićkom, Općina Lekenik, 55-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 2,57 promila vrijeđao i odgurnuo 25-godišnju snahu te vrijeđao i 26-godišnjeg sina, da bi potom u zajedničkom kućanstvu isključio električnu energiju. Nasilnik je uhićen i doveden na nadležni prekršajni sud gdje mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 30 dana.             

U obiteljskoj kući u Kutinskoj ulici u Lipovljanima, alkoholizirani 27-godišnjak (1,53 promila) i njegov 65-godišnji otac su se jučer u jutarnjim satima verbalno sukobili, da bi potom mladić fizički napao oca te vrijeđao majku. On je uhićen  i doveden na nadležni prekršajni sud gdje mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 20 dana.             

Nadležnom prekršajnom sudu, koji mu je izrekao uvjetnu osudu u trajanju od šest mjeseci, doveden je i 47-godišnji Siščanin koji je jučer prije podne u Teslinoj ulici pod utjecajem alkohola od 0,64 promila verbalno napao 44-godišnju suprugu, a potom rukom razbio prozorsko staklo i drvena vrata ormara. 

Jučer, 12. prosinca oko 15 sati u obiteljskoj kući prognaničkom naselju Mala Gorica u Petrinji, 45-godišnji muškarac pod utjecajem alkohola od 1,28 promila i njegova nevjenčana 50-godišnja supruga su se verbalno i fizički sukobili, a sve u nazočnosti njihovo dvoje zajedničke djece stare 10 i 11 godina. Oboje su uhićeni i dovedeni na nadležni prekršajni sud gdje su nakon saslušanja pušteni na slobodu, a brigu o djeci preuzeo je Centar za socijalnu skrb.              

Muškarac star 38 godina koji je pod utjecajem alkohola od 2,59 promila u obiteljskoj kući u Vinogradskoj ulici u Popovači noćas iza ponoći u nazočnosti njihovog 10-godišnjeg djeteta, verbalno i fizički napao 38-godišnju suprugu s kojom duže vrijeme ne živi, uhićen je te će biti doveden na nadležni prekršajni sud. 



Stranica