Dvije prijevare u gospodarskom poslovanju

Slika PU_SiM/vijesti/novcanice200.jpg

Početkom ove godine 46-godišnji Siščanin, vlasnik sisačke mjenjačnice, u Policijskoj postaji Sisak prijavio je da je u rujnu 2009. godine s 45-godišnjim Zagrepčaninom

Foto:  Ilustracija 

Početkom ove godine 46-godišnji Siščanin, vlasnik sisačke mjenjačnice, u Policijskoj postaji Sisak prijavio je da je u rujnu 2009. godine s 45-godišnjim Zagrepčaninom, inače odgovornom osobom jedne zagrebačke tvrtke, sklopio ugovor o prodaji i postavljanju neprobojne ograde za mjenjačnicu, kao i neprobojnih protuprovalnih vrata, za što je na žiro račun zagrebačke tvrtke uplatio avans od 8 634 kune. Tim se ugovorom 45-godišnjak obvezao ispostaviti i ugraditi pregradu i vrata u roku od 45 dana, a što nije uradio te se više nije niti javljao na telefon pa je vlasnik mjenjačnice, posumnjavši  kako je prevaren, ovaj slučaj odlučio prijaviti policiji.

Također početkom ove godine i 50-godišnji muškarac iz Zaprešića u Policijskoj postaji Sisak podnio je kaznenu prijavu protiv 45-godišnjaka kao odgovorne osobe zagrebačke tvrtke, iz razloga što je s njim sklopio ugovor o prodaji i postavljanju neprobojne ograde i vrata na njegove dvije mjenjačnice u Sisku, za što je prethodno uplatio avans od 8 610 kuna te još 7 383 kune koje je Zagrepčanin naknadno tražio. Kako se niti njemu navedeni Zagrepčanin više nije javljao niti mu je itko u mjenjačnice došao ugraditi protuprovalne pregrade i vrata, također je slučaj odlučio prijaviti policiji.

Nakon provedenih kriminalističkih istraživanja policijski službenici Policijske postaje Sisak Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku u svezi ova dva slučaja proslijedili su izvješća na meritornu odluku te je 10. prosinca zaprimljena obavijest kako je to državno odvjetništvo protiv osumnjičenog 45-godišnjaka podnijelo kaznene prijave zbog prijevara u gospodarskom poslovanju, počinjenih na štetu oba vlasnika mjenjačnica.



Stranica