Sažetak ostalih događaja

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 17 kaznenih djela, od kojih su devet počinili nepoznati počinitelji.

Sažetak ostalih događaja za protekli vikend

 

 KRIMINALITET                                                                             

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 17 kaznenih djela, od kojih su devet počinili nepoznati počinitelji.

Šest kaznenih djela počinjeno je na području Siska, pet na području Kutine, četiri na području  Hrvatske Kostajnice te po jedno na području Novske i Gvozda.

Počinjeno je šest krađa, tri uništenja i oštećenja tuđe stvari, dvije prijevare u gospodarskom poslovanju te po jedna teška krađa, krivotvorenje isprave, zlouporaba opojnih droga, prijevara, izbjegavanje carinskog nadzora i kazneno djelo izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.

 

JAVNI RED I MIR

Javni red i mir narušen je u tri slučaja i to vikom i galamom na  području Siska, fizičkim napadom na području Dvora te držanjem životinja bez nadzora na području Kutine.

U počinjenju ovih prekršaja sudjelovala su četvorica počinitelja, od kojih su trojica bila pod utjecajem alkohola, a jedan je zbog opasnosti od daljnjeg narušavanja javnog reda i mira zadržan u prostorijama policije do otrježnjenja.

 

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJ

Policijski službenici intervenirali su u osam slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji, od kojih su četiri počinjena na području Siska te po jedno na području Kutine, Novske, Petrinje i Sunje.

U nasilju je sudjelovalo deset počinitelja, od kojih sedam alkoholiziranih.

Šest počinitelja odmah je uhićeno i dovedeno nadležnim prekršajnim sudovima, dok su dva alkoholizirana zadržana u prostorijama policije do otrježnjenja.

 

PROMET

Na prometnicama se dogodilo 14 prometnih nesreća, od kojih šest na području Kutine, po dvije na području Siska, Sunje i Novske te po jedna na području Petrinje i Gvozda.

U jednoj nesreći smrtno je stradala jedna osoba, dok je u 13 nesreća počinjena samo materijalna šteta.

U dvije prometne nesreće s materijalnom štetom pod utjecajem alkohola bila su dva sudionika.

Dva sudionika pobjegla su s mjesta nesreća te je jedan naknadno pronađen, a za drugim se još traga.



Stranica