Otkriveni provalnici u benzinsku postaju

Slika PU_SiM/vijesti/autopolhauba.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Kutina proveli su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom iz Zagreba zbog sumnje da je s 19-godišnjim mladićem

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Kutina proveli su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom iz Zagreba zbog sumnje da je s 19-godišnjim mladićem, također iz Zagreba i 34-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine na području Kutine počinio dvije teške krađe provaljivanjem u benzinsku postaju te jednu tešku krađu u pokušaju.

Izvršenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni s 19-godišnjim prijateljem iz Zagreba te 34-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine krajem listopada i početkom studenog ove godine na autocesti Zagreb – Lipovac dva puta provalio u benzinsku postaju kod Popovače.

Provale su vršili na način da su najprije onesposobili alarm, a potom razbili izlog i iz benzinske postaje ukrali uglavnom duhanske proizvode koje su odvozili na područje Zagreba te ih prodavali, a novac međusobno dijelili. Ovim dvjema teškim krađama sveukupna materijalna šteta iznosi oko 28 tisuća kuna. U istu benzinsku postaju ponovno su pokušali provaliti krajem studenog, ali su od toga odustali.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjima je utvrđeno da je ova osumnjičena trojka unazad pet mjeseci na području Zagrebačke županije na gotovo jednak način počinila 12 teških krađa provaljivanjem u benzinske postaje, dok su jednu takvu provalu izvršili i na području Zaboka, a ovim provalama ukupna materijalna šteta procijenjena je na oko 350 tisuća kuna. Policijski službenici iz policijskih postaja na području kojih su počinjenje provale uključili su se u ovo kriminalističko istraživanje.

Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja oba 19-godišnjaka su uz kaznene prijave dovedena istražnom sucu Županijskog suda u Sisku te su im određena zadržavanja od 48 sati, dok se za osumnjičenim 34-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine traga. 



Stranica