Krijumčarenja preko državne granice

Slika PU_SiM/Policijske postaje/GP_Hrv_Kostajnica.jpg

Kod državljanina Bosne i Hercegovine čiji je osobni automobil ove nedjelje, 12. prosinca, 40-ak minuta nakon ponoći, na Međunarodnom cestovnom  graničnom prijelazu

Foto: PP Hrvatska Kostajnica

Proteklog tjedna zabilježeno je pet slučajeva krijumčarenja preko državne granice.

Tom su prilikom jedan slovenski i jedan hrvatski državljanin pokušali prokrijumčariti ukupno 43 tablete s popisa droga, dok su policijski službenici za prekogranični kriminalitet na području Hrvatske Kostajnice i Novske, prilikom ciljane kontrole vozila u dubini teritorija, u osobnim automobilima kojima su upravljali jedan hrvatski i jedan slovenski državljanin pronašli ukupno 280 kutija cigareta.

Kod državljanina Bosne i Hercegovine čiji je osobni automobil ove nedjelje, 12. prosinca, 40-ak minuta nakon ponoći, na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Hrvatska Kostajnica pregledan prilikom ulaska u Hrvatsku, policijski službenici su ispod spuštenih zadnjih sjedala na kojima su spavala djeca u više kartonskih kutija pronašli 1 440 kutija cigareta s BiH nadzornim markicama. Vozač je uhićen i uz kaznenu prijavu zbog izbjegavanja carinskog nadzora doveden istražnom sucu Županijskog suda u Sisku koji mu je odredio zadržavanje od 48 sati u Zatvoru u Sisku.



Stranica