Sažetak ostalih događaja

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je deset kaznenih djela, od kojih su šest počinili nepoznati počinitelji   

Sažetak ostalih događaja za protekla 24 sata        

 

KRIMINALITET 

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je deset kaznenih djela, od kojih su šest počinili nepoznati počinitelji.       

Šest kaznenih djela počinjeno je na području Siska, dva na području Kutine te po jedno na području Hrvatske Kostajnice i Gvozda.

Počinjeno je šest krađa te po jedna prijevara, utaja, uništenje i oštećenje tuđe stvari i prijevara u gospodarskom poslovanju.

 

JAVNI RED I MIR   

Zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira, počinjena fizičkim napadom u ugostiteljskom objektu u Glini te omalovažavanjem i vrijeđanjem policijskih službenika pri obavljanju službene dužnosti na parkiralištu u Novskoj.

Javni red i mir narušila su dvojica počinitelja, od kojih je jedan bio pod utjecajem alkohola te je zbog opasnosti od daljnjeg činjenja prekršaja zadržan u prostorijama policije do otrježnjenja. 

 

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Proteklog dana policijski službenici intervenirali su u četiri slučaja obiteljskih nasilja, počinjena na području Siska, Petrinje, Gline i Hrvatske Kostajnice.

U ovim događajima nasilnički se ponašalo pet počinitelja, od kojih je jedan bio pod utjecajem alkohola i to muškarac u Sisku od 1,66 promila.      

Dva su počinitelja uhićena i slijedi njihovo dovođenje prekršajnom sudu, dok je temeljem Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama dvoje nasilnika policija prepratila na liječenje u neuropsihijatrijsku ustanovu.

 

PROMET

Na prometnicama se dogodilo šest prometnih nesreća, pet na području Siska te jedna na području Kutine.

U dvije nesreće jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozljede koje nisu opasne po život, a dvije su osobe lakše ozlijeđene, dok je u četiri nesreće nastala samo materijalna šteta.

Pod utjecajem alkohola bila su dva sudionika prometnih nesreća u Sisku kod kojih su utvrđene koncentracije alkohola od 1,44 i 1,10 promila.

Sudionik jedne nesreće na sisačkom području pobjegao je s mjesta događaja i za njim se još traga.



Stranica