Sažetak ostalih događaja

Tijekom Božićnih blagdana, od 24. do 27. prosinca, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 17 kaznenih djela, od kojih su deset počinili nepoznati počinitelji.

Sažetak ostalih događaja za protekli vikend

 

KRIMINALITET

Tijekom Božićnih blagdana, od 24. do 27. prosinca, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 17 kaznenih djela, od kojih su deset počinili nepoznati počinitelji.

Sedam kaznenih djela počinjeno je na području Siska, pet na području Kutine, po dva na području Sunje i Petrinje te jedno na području Gline.

Počinjeno je šest teških krađa, po tri krađe i prijetnje, dva uništenja i oštećenja tuđe stvari te po jedna utaja, zlouporaba opojnih droga i kazneno djelo izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.

 

JAVNI RED I MIR

Zabilježeno je sedam narušavanja javnog reda i mira, od kojih četiri na području Siska te po jedno na području Kutine, Novske i Petrinje.

U četiri događaja javni red i mir narušen je vikom i galamom, u dva događaja fizičkim sukobima, dok je po jedan prekršaj počinjen omalovažavanjem i vrijeđanjem policijskih službenika prilikom obavljanja službene dužnosti te držanjem životinja bez nadzora.

U narušavanju je sudjelovalo devet počinitelja, od kojih pet alkoholiziranih. Dva alkoholizirana počinitelja zbog opasnosti od daljnjeg narušavanja javnog reda i mira zadržana su u prostorijama policije do otrježnjenja.

 

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Policijski službenici intervenirali su u 15 slučajeva obiteljskih nasilja, od kojih je šest počinjeno na području Kutine, četiri na području Siska, tri na području Novske te po jedno na području Sunje i Petrinje.

U nasilju su sudjelovala 22 počinitelja, od kojih je 19 bilo pod utjecajem alkohola.

Zbog opasnosti od daljnjeg nasilja šest alkoholiziranih počinitelja zadržano je u prostorijama policije do otrježnjenja, devet ih je odmah uhićeno i uz optužne prijedloge biti će dovedeni nadležnim prekršajnim sudovima, dok su dva počinitelja sukladno Zakonu o zaštiti osoba s duševnim smetnjama smještena na bolničko liječenje.

 

PROMET

Na prometnicama se dogodilo 11 prometnih nesreća, sedam na području Siska te po dvije na području Kutine i Gline.

U dvije prometne nesreće lakše su ozlijeđene tri osobe, dok je u devet nesreća počinjena samo materijalna šteta.

U tri prometne nesreće s materijalnom štetom na sisačkom području pod utjecajem alkohola bila su tri sudionika. Tri sudionika pobjegla su s mjesta nesreća i to dva na sisačkom i jedan na kutinskom područja. Dvojica su naknadno pronađena, dok se za jednim još traga.



Stranica