Sisak: Akcija „Manje oružja - manje tragedija“

Slika PU_SiM/Vijesti/2010/manjeOruzja/Tržnica1.jpg

 Foto:  PU sisačko-moslavačka

 

Jučer, 30. prosinca u prijepodnevnim satima na gradskoj tržnici Kontroba u Sisku, u sklopu akcije „Mir i dobro“ provedena je akcija Manje oružja – manje tragedija

Povodom održavanja ove akcije policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu PU sisačko-moslavačke su na postavljenim štandovima izložili razne modele oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava te uz sisačke policajce građane upoznavali s opasnostima ovakvih ubojitih sredstava i mogućnostima njihove predaje policiji bez ikakvih sankcija.

Policajci su ovom akcijom željeli senzibilizirati javnost i probuditi svijest svojih sugrađana da se svaki dom treba učiniti sigurnim i „čistim“ od nezakonitog oružja kako bi se osiguralo bezbrižno djetinjstvo svakog djeteta i siguran život svakog čovjeka.   

Načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke Marko Rašić građane Grada Siska u svojoj je izjavi za medije pozvao je da su svi koji nedozvoljeno posjeduju oružje dužni posjedovanje takvog oružja prijaviti najbližoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji radi predaje ili onesposobljavanja. Također je napomenuo da se protiv osoba koje predaju takvo oružje neće pokretati prekršajni niti kazneni postupci ukoliko oružje predaju prije poduzimanja izvidnih radnji. Naglasio je i da građani sredstva koja žele predati ne donose osobno u prostorije policije kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome osobno ili putem telefona obavijeste policiju na broj 192 te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na njihovu kućnu adresu ili dogovoreno mjesto te takvo oružje ili druga ubojita sredstva preuzeti.

U sklopu akcije načelnik Rašić je sa županicom Sisačko-moslavačke županije Marinom Lovrić-Merzel uz iskrene čestitke za nadolazeću 2011. godinu građanima dijelio jabuke i promo-materijale( vrećice, majice, kemijske olovke, letke i dr. ).



Stranica