Prijevara u gospodarskom poslovanju

Slika PU_SiM/vijesti/novcanice200.jpg

U Policijskoj postaji Sisak 44-godišnja vlasnica jednog sisačkog obrta podnijela je zbog kaznenog djela prijevara u gospodarskom poslovanju kaznenu

 Foto: Ilustracija           

U Policijskoj postaji Sisak 44-godišnja vlasnica jednog sisačkog obrta podnijela je zbog kaznenog djela prijevara u gospodarskom poslovanju kaznenu prijavu protiv 39-godišnjeg muškarca iz Sunje.

Postupajući po zaprimljenoj kaznenoj prijavi nad 39-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da je on kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Sunje od rujna 2008. do lipnja 2009. godine, s vlasnicom obrta ugovorio kupovinu ukupno 82 500 komada svijeća ukupne vrijednosti 499 224 kune, pritom se obvezujući da će račune za preuzetu robu platiti po njihovu dospijeću, a za što je kao instrument osiguranja plaćanja izdao ovjerenu bjanko zadužnicu.

Međutim račune po dospijeću nije platio, a zadužnica je zbog nedostatka sredstava na žiro računu trgovačkog društva djelomično naplaćena odnosno nije se mogao naplatiti iznos od     405 719 kuna.

Zbog ovog kaznenog djela policijski službenici su protiv 39-godišnjeg Sunjanina Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podnijeli posebno izvješće kao dopunu kaznene prijave. 



Stranica