Otkriveni razbojnici iz Petrinje

Slika PU_SiM/vijesti/autopolhauba.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Petrinja kriminalističkim su istraživanjem otkrili počinitelje razbojstva koje je počinjeno 6. siječnja ove godine oko 23 sata nad 66-godišnjim muškarcem u prognaničkom naselju 

Foto:  Ilustracija

 

Policijski službenici Policijske postaje Petrinja kriminalističkim su istraživanjem otkrili počinitelje razbojstva koje je počinjeno 6. siječnja ove godine oko 23 sata nad 66-godišnjim muškarcem u prognaničkom naselju Mala Gorica, Grad Petrinja. Istraživanjem je utvrđeno da su trojica Petrinjaca (stari 26, 19 i 17 godina) te maloljetni državljanin Kosova nasilno otvorili prozor na kući 66-godišnjaka te ušli u unutrašnjost gdje su ga fizički napali te mu pretražili kuću i ukrali novčanik s novcem i dokumentima.

Nakon što su pred svojim braniteljima dali iskaze, osumnjičeni 19-godišnjak i državljanin Kosova su po dovršenom kriminalističkom istraživanju pušteni, dok su 26-godišnjak i 17-godišnjak uz kaznenu prijavu dovedeni istražnom sucu Županijskog suda u Sisku te je nakon saslušanja 26-godišnjaku određeno zadržavanje od 48 sati, dok je njegov 17-godišnji maloljetni brat pušten na slobodu.

Kriminalističkim je istraživanjem također utvrđeno da je ovaj 17-godišnjak zajedno s maloljetnim kosovskim državljaninom tijekom noći, 24./25. prosinca 2010. godine, također u Maloj Gorici, provalio vrata i ušao u objekt vlasništvo 53-godišnjeg muškarca iz kojega su ukrali prijenosno računalo, dva LCD televizora i novac, čime je sveukupna materijalna šteta iznosila oko 15 tisuća kuna. Dio predmeta kod njih je pronađen i oduzet te vraćen vlasniku, a obojica su za ovu tešku krađu kazneno prijavljena.

 

Vezana vijest:  7.1.2011. Razbojstvo na području Petrinje



Stranica