Krivotvorenje isprava

Slika PU_SiM/vijesti/2010/rame_polic.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Hrvatska Kostajnica su u utorak, 11. siječnja u poslijepodnevnim satima u mjestu Knezovljani zaustavili teretni automobil sisačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 38-

Foto:  Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Hrvatska Kostajnica su u utorak, 11. siječnja u poslijepodnevnim satima u mjestu Knezovljani zaustavili teretni automobil sisačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 38-godišnji muškarac s područja Sunje, a njegov putnik u vozilu bio je 23-godišnjak iz Siska.

Na vozilu su bila natovarena 34 trupca hrasta za koje je utvrđeno da ih je 23-godišnjak kupio od šumoposjednika u mjestu Knezovljani te lijepljenjem na njih postavio ID pločice za obilježavanje drvne mase vlasništvo Hrvatskih šuma, a koje je prethodno skinuo s trupaca ranije kupljenih od šumarije u Hrvatskoj Kostajnici.

Zbog sumnje u kazneno djelo krivotvorenja isprava svi trupci su oduzeti te je protiv 23-godišnjaka podnesena kaznena prijava, dok je njegov 38-godišnji vozač počinio prekršaj iz Zakona o šumama jer je prevozio drvnu masu bez valjane popratnice, te je protiv njega nadležnom šumarskom inspektoru podnesena obavijesti o počinjenom prekršaju.



Stranica