Bez položenog vozačkog ispita upravljao neispravnim vozilom i skrivio prometnu nesreću

Slika PU_SiM/vijesti/2010/policajac_glava.jpg

Nesreća se dogodila kada je 18-godišnji mladić s područja Nove Kapele, prije stjecanja prava na upravljanje, upravljao tehnički neispravnim osobnim

Foto: Ilustracija

Jučer, 14. veljače oko 13.40 sati u Ulici Otokara Keršovanija u Sisku, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Nesreća se dogodila kada je 18-godišnji mladić s područja Nove Kapele, prije stjecanja prava na upravljanje, upravljao tehnički neispravnim osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka kojem je bila pridodana također tehnički neispravna i neoznačena laka prikolica natovarena starim željezom.

Zbog nepropisno smještenog tereta iz  prikolice je na suprotnu prometnu traku ispalo limeno kućište perilice za rublje, a na koje je u tom trenutku neprilagođenom brzinom naletio i udario osobnim automobilom sisačke registracijske oznake 35-godišnji Siščanin.

On je potom svojim vozilom sletio s ceste i udario u dvorišnu ogradu, a limeno kućište je od siline udara odbačeno te je udarilo u nailazeće osobno vozilo također sisačke registracijske oznake kojim je upravljao 42-godišnji muškarac.

U nesreći lakše tjelesne ozljede zadobio je 35-godišnji Siščanin, dok je ukupna šteta procijenjena na oko 50 tisuća kuna.

Zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja 18-godišnji vozač koji je skrivio ovu prometnu nesreću je uhićen te će tijekom današnjeg dana uz optužni prijedlog biti doveden na prekršajni sud, dok će 35-godišnjak zbog neprilagođene brzine također biti prekršajno prijavljen.



Stranica