Sušio okrečene zidove i zapalio kuću

Slika PU_SiM/vijesti/2010/stoppolicijatraka.jpg

Očevidom na mjestu događaja utvrđeno je da je 61-godišnji muškarac, koji je tu kuću dobio na privremeno korištenje, zbog bržeg sušenja okrečenih prostorija naložio vatru u zidnom kaminu i bez nadzora ostavio otvoreni plamen, tako da su iskre kroz dimovod izveden na tavan kuće (naime, kuća je bez dimnjaka) padale na drveni strop i grede krovišta.

Foto:  Ilustracija

 

Jučer, 16. veljače oko 5 sati u mjestu Stara Subocka, Grad Novska, izbio je požar na zidanoj kući koja je u vlasništvu Grada.

Očevidom na mjestu događaja utvrđeno je da je 61-godišnji muškarac, koji je tu kuću dobio na privremeno korištenje, zbog bržeg sušenja okrečenih zidova naložio vatru u zidnom kaminu i bez nadzora ostavio otvoreni plamen, tako da su iskre kroz dimovod izveden na tavan kuće (naime, kuća je bez dimnjaka) padale na drveni strop i grede krovišta. Na taj se način zapalio strop jedne prostorije i manji dio krovišta.

U ovom požaru nije bilo ozlijeđenih, a prema izjavi odgovorne osobe Grada Novska nastala materijalna šteta iznosi oko 5 tisuća kuna.



Stranica