Zatečeni u krađama

Policijski službenici Postaje prometne policije Sisak prilikom kontrole prometa u mjestu Žažina zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 50-godišnji Petrinjac. Tom je prilikom u vozilu uočena veća količina raznih željeznih predmeta, tj. tri metalna poklopca, metalni ormar za elektroinstalacije, kupaonski bojler, četiri limena profila dužine 1 metar te više metalnih

Policijski službenici Postaje prometne policije Sisak prilikom kontrole prometa u mjestu Žažina zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 50-godišnji Petrinjac. Tom je prilikom u vozilu uočena veća količina raznih željeznih predmeta, tj. tri metalna poklopca, metalni ormar za elektroinstalacije, kupaonski bojler, četiri limena profila dužine 1 metar te više metalnih cijevi, šipki, rešetki i sl., a koje je vozio iz pravca napuštene vojarne u Žažini. Zbog sumnje u krađu on je uhićen, kao i njegova supruga koja je naknadno pješice došla do automobila, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su njih dvoje rečene stvari ukrali iz objekta vojarne te ih namjeravali prodati u stanicama za otkup sekundarnih sirovina. Sve ukradeno od njih je oduzeto i vraćeno odgovornoj osobi vojarne, a protiv 50-godišnjaka i njegove supruge je podnesena kaznena prijava zbog krađe.

 

U ranim jutarnji satima u nedjelju, 27. veljače policijski službenici Policijske postaje Novska u provali u benzinsku postaju u Potočnoj ulici u Novskoj zatekli su 21-godišnjaka iz Vukovara i 20-godišnjaka iz Koprivnice. Oni su ciglom razbili staklo na ulaznim vratima postaje, ali su ih u daljnjoj namjeri krađe svojim dolaskom spriječili policijski službenici. Obojica su uhićeni i nakon kriminalističkog istraživanja protiv njih je podnesena kaznena prijava zbog teške krađe u pokušaju.



Stranica