Sisak: Predavanje o štetnim utjecajima alkohola i duhanskih proizvoda

Slika PU_SiM/Vijesti/2011/Pred.stetnost_alkohola.jpg

 Foto: PP Sisak

Kroz projekt Policija u zajednici jučer, 28. veljače u Osnovnoj školi Galdovo održano je predavanje na temu štetnosti uzrokovanih konzumacijom alkohola i duhanskih proizvoda.

Predavanje je bilo namijenjeno učenicima sedmih razreda, a organizirano je u suradnji s djelatnicima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije s ciljem prevencije i edukacije o djelovanju psihoaktivnih tvari na mlade, njihovim štetnim utjecajima te kako ih i na koji način izbjeći.

U prvom djelu predavanja socijalna radnica pri Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo učenicima je govorila o utjecaju psihoaktivnih tvari na njihov razvoj, zdravlje i sl., a potom su ih sisački kontakt policajci upoznali s nedozvoljenim ponašanjima, koja su najčešće uzrokovana konzumacijom takvih tvari, kao i s pravnim posljedicama, odnosno prekršajnom i kaznenom odgovornošću.

Učenicima je također skrenuta pozornost na noćne izlaske u smislu članka 95. Obiteljskog zakona i posljedicama koje proizlaze iz nepridržavanja odredbi tog članka.

 

PODSJETIMO:

„Roditelji radi dobrobiti svog maloljetnog djeteta, a sukladno s njegovom dobi i zrelosti, imaju pravo i dužnost nadzirati ga u njegovom druženju s drugim osobama; roditelji imaju pravo i dužnost djetetu mlađem od 16 godina zabraniti noćne izlaske bez njihove pratnje ili pratnje druge odrasle osobe u koju imaju povjerenje; noćnim izlaskom smatra se vrijeme od 23 do 5 sati“...



Stranica