Sažetak događaja u proteklih tjedan dana

U razdoblju od 21. do 27. veljače 2011. godine na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je i obrađeno 57 kaznenih djela, od kojih su 21 počinili nepoznati počinitelji.

Sažetak događaja u proteklih tjedan dana

 

KRIMINALITET

U razdoblju od 21. do 27. veljače 2011. godine na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je i obrađeno 57 kaznenih djela, od kojih su 21 počinili nepoznati počinitelji.

Najviše kaznenih djela i to 19 počinjeno je na području Siska, potom 15 na području Petrinje, 11 na području Kutine, četiri na području Novske, tri na području Gvozda, po dva na području Gline i Dvora, jedno na području Hrvatske Kostajnice, dok na području Sunje nije bilo zabilježenih kaznenih djela.

Zabilježeno je 15 teških krađa,13 krađa, sedam prijetnji, pet tjelesnih ozljeda, tri povrede dužnosti uzdržavanja, po dvije zlouporabe opojnih droga, krivotvorenja isprava,zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i izigravanja zabrane iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude te po jedna prijevara, protupravna naplata, uništenje i oštećenje tuđe stvari, nasilničko ponašanje u obitelji, zapuštanje i zlostavljanje djeteta ili maloljetne osobe i izbjegavanje carinskog nadzora.   

Od ukupnog broja kaznenih djela, tijekom vikenda zabilježeno je 18, od kojih su sedam djela počinili nepoznati počinitelji.  

 

JAVNI RED I MIR

Zabilježeno jeukupno devet narušavanja javnog reda i mira, od kojih četiri  na području Petrinje, po dva na području Kutine i Dvora te jedno na području Novske, dok na području Siska, Sunje, Gline, Hrvatske Kostajnice i Gvozda narušavanja javnog reda i mira nisu evidentirana.

U narušavanju je sudjelovalo 14 počinitelja, od kojih su četiri bila pod utjecajem alkohola, a također četvorica zadržana su u policijskoj postaji. 

U pet slučajeva javni red i mir narušen je svađom, u po dva slučaja fizičkim sukobom i omalovažavanjem i vrijeđanjem policijskih službenika prilikom obavljanja službene dužnosti te u po jednom slučaju omalovažavanjem moralnih osjećaja građana i točenjem alkoholnih pića u ugostiteljskom objektu osobama pod utjecajem alkohola.

Od ukupnog broja narušavanja javnog reda i mira, tijekom vikenda evidentirano je jedno narušavanje za što je prijavljen jedan počinitelj.         

 

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Tijekom proteklog tjedna policija je postupala u osam slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji, od čega u po tri slučaja na području Siska i Petrinje, te po jednom na području Kutine i Gvozda, dok na području Sunje, Novske, Gline, Dvora i Hrvatske Kostajnice nasilnička ponašanja u obitelji nisu evidentirana.

U ovim događajima sudjelovalo je deset počinitelja, od kojih je sedam bilo pod utjecajem alkohola, pet je uhićeno i uz optužni prijedlog dovedeno na prekršajni sud, a jedan počinitelj je zadržan u policijskoj postaji.

Tijekom vikenda zabilježena su tri slučaja nasilničkog ponašanja u obitelji u kojima je sudjelovalo pet počinitelja.

 

PROMET

Na prometnicama su se dogodile 33 prometne nesreće, od kojih 18 na području Siska, sedam na području Kutine, po dvije na području Petrinje i Novske te po jedna na području Sunje, Gline, Hrvatske Kostajnice i Dvora, dok na području Gvozda nije bilo prometnih nesreća.      

Od navedenog broja prometnih nesreća evidentirano je osam nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe zadobile teške, a osam osoba lakše tjelesne ozljede, dok je u 25 prometnih nesreća nastala samo materijalna šteta.

U sedam prometnih nesreća vozači su napustili mjesto događaja te je naknadnim radom pronađeno šest vozača, dok se za jednim još traga.                     

Najviše prometnih nesreća i to 14 dogodilo se zbog neprilagođene brzine, potom četiri zbog nepropisne vožnje unazad, tri zbog nepoštivanja prednosti prolaza, po dvije zbog nedržanja strane kretanja i nepropisnog skretanja  itd.

Prema danima najviše nesreća evidentirano je utorkom - osam, ponedjeljkom i petkom - po sedam, potom nedjeljom - četiri, četvrtkom i subotom - po tri te srijedom - jedna prometna nesreća.

U pet prometnih nesreća utvrđena je alkoholiziranost vozača i to u po dvije nesreće na području Siska i Kutine te u jednoj na području Gline.  

Od ukupnog broja prometnih nesreća koje su se dogodile proteklog tjedna,14 nesreća dogodilo se u dane vikenda. U četiri nesreće dvije su osobe teže, a četiri lakše ozlijeđene, dok je u deset nesreća nastala samo materijalna šteta.

 

GRANICA

Proteklog tjedna zabilježeno je osam slučajeva krijumčarenja preko državne granice koje je počinilo deset hrvatskih, dva bosanskohercegovačka, po jedan slovenski i austrijski državljanin te jedan državljanin s dvojnim državljanstvom (RH i R BIH). Oni su pokušali prokrijumčariti ukupno 310 kutija cigareta, centralnu jedinicu za računalo, pištolj, 16 komada streljiva, 20 kilograma suhog mesa i 10 kilograma svinjske masti.

U navedenom razdoblju nisu evidentirani nezakoniti prelasci niti povrede državne granice.                                                                         



Stranica