Prijevara u gospodarskom poslovanju

Slika PU_SiM/vijesti/novcanice200.jpg

Istraživanjem je utvrđeno da osumnjičeni od početka siječnja 2009. godine do kraja ožujka 2010. godine nije ustrojio i vodio poslovne knjige koje je po zakonu bio obvezan voditi te je s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za svoju tvrtku sastavljanjem nepravovremenih, nepotpunih i neistinitih poreznih prijava oštetio proračun Republike Hrvatske za 3 083 004 kuna.

Foto:  Ilustracija           

Policijski službenici Odsjeka gospodarskog kriminaliteta ove policijske uprave su temeljem zahtjeva Općinskog državnog odvjetništva u Sisku i podnesene kaznene prijave Porezne uprave, Područnog ureda Sisak, proveli kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim muškarcem iz Petrinje koji je kao odgovorna osoba tvrtke sa sjedištem u Petrinji na štetu proračuna Republike Hrvatske počinio kaznena djela prijevare u gospodarskom poslovanju i povrede obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Naime, istraživanjem je utvrđeno da on od početka siječnja 2009. godine do kraja ožujka 2010. godine nije ustrojio i vodio poslovne knjige koje je po zakonu bio obvezan voditi te je s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za svoju tvrtku sastavljanjem nepravovremenih, nepotpunih i neistinitih poreznih prijava oštetio proračun Republike Hrvatske za 3 083 004 kuna.

Zbog rečenih kaznenih djela protiv osumnjičenog je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podnesena kaznena prijava.



Stranica