Krivotvorila platne liste

Slika PU_SiM/Vijesti/2011/Novcanice.jpg

Istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičena kao djelatnica jednog tijela državne uprave u Sisku krajem 2006. godine u svoje platne liste za dva mjeseca unijela neistinite podatke, odnosno obrisala podatke o postojećim obustavama na plaći, te na takvu listu krivotvorila potpise obračunavatelja plaće i ovjerila ih službenim pečatom. Potom je te platne liste predala u jednu štetno-kreditnu zadrugu kao jamac za kredit svom suprugu, a koji je realiziran u iznosu od 22 077 kuna.

Foto:  Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Sisak su proveli kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjom ženom s područja Siska zbog sumnje da je počinila kazneno djelo krivotvorenja službene isprave i kazneno djelo posebni slučajevi krivotvorenja isprave.

Naime, istraživanjem je utvrđeno da je ona kao djelatnica jednog tijela državne uprave u Sisku krajem 2006. godine u svoje platne liste za dva mjeseca unijela neistinite podatke, odnosno obrisala podatke o postojećim obustavama na plaći, te na takvim listama krivotvorila potpise obračunavatelja plaće i ovjerila ih službenim pečatom. Potom je te liste predala u jednu štetno-kreditnu zadrugu kao jamac za kredit svom suprugu, a koji je realiziran u iznosu od 22 077 kuna.

Vezano za ovaj slučaj Policijska postaja Sisak je od Općinskog državnog odvjetništva u Sisku obaviještena da je protiv ove 52-godišnjakinje podignut optužni prijedlog zbog rečenih kaznenih djela.



Stranica