Otkriveni počinitelji protuzakonitog lova i razbojničke krađe u Lonjskom polju

Slika PU_SiM/vijesti/vezivanje.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Kutina dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 28-godišnjaka s područja Siska zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog lova. Naime, osnovano

Foto: Ilustracija 

Policijski službenici Policijske postaje Kutina dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 28-godišnjaka s područja Siska zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog lova. Naime, osnovano se sumnja da su njih dvojica u noći 2./3. travnja prošle godine na području Donje Gračenice, u Parku prirode Lonjsko polje, u lovištu kojim gospodari lovačko društvo iz Osekova, iz vatrenog oružja odstrijelili dvije bređe košute, dvije srne te ženku i mladunče divlje svinje te s odstrijeljene divljači ogulili kožu i ukrali veći dio mesa, čime je po izjavi predsjednika lovačkog društva pričinjena šteta od 75 tisuća kuna.

 

Nadalje, kriminalističkim istraživanjem nad jednim od 28-godišnjaka te 57-godišnjakom također s područja Siska, utvrđeno je da su oni 1. studenog prošle godine oko 22.30 sati u mjestu Donja Gračenica, Općina Popovača, u parku prirode Lonjsko polje, iz vatrenog oružja odstrijelili svinju vlasništvo 51-godišnjeg muškarca s područja Popovače. Potom su kod njegove drvene nastambe gdje drži svinje sasjekli meso u čemu ih je 51-godišnjak i zatekao te su oni prema njemu ispalili dva hica. Tom prilikom 51-godišnjak je u smjeru 57-godišnjaka ispalio također dva hica te ga ranio. Zbog pokušaja ubojstva 51-godišnjak je već ranije kazneno prijavljen, dok je protiv 28-godišnjaka i 57-godišnjaka podnesena kaznena prijava zbog razbojničke krađe.

 

Vezana vijest od 6. travnja 2010. godine: Protuzakoniti lov

Vezana vijest od studenog 2010. godine: Pokušaj ubojstva



Stranica