U prometnoj nesreći teško ozlijeđen biciklist

Slika PU_SiM/vijesti/2010/biciklpao.jpg

Vozač upravljajući osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka prilikom pretjecanja nije ostavio dovoljan bočni razmak te je retrovizorom udario u biciklistu koji na sebi nije imao reflektirajući prsluk, niti je na biciklu imao potrebnu svjetlosnu signalizaciju. O

Foto:  Ilustracija

U nedjelju, 13. ožujka oko 18.50 sati na cesti između Lekenika i Pešćenice dogodila se prometna nesreća u kojoj je 72-godišnji muškarac s područja Lekenika  teško ozlijeđen.

Naime, 62-godišnji Zagrepčanin upravljajući osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka prilikom pretjecanja nije ostavio dovoljan bočni razmak te je retrovizorom udario u biciklistu koji na sebi nije imao reflektirajući prsluk, niti je na biciklu imao potrebnu svjetlosnu signalizaciju. Od siline udarca 72-godišnjak je izgubio nadzor nad biciklom i sletio u odvodni kanal te su mu u sisačkoj Općoj bolnici konstatirane teške tjelesne ozljede.

Zbog izazivanja ove prometne nesreće 62-godišnji vozač automobila je kazneno prijavljen, dok je zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv bicikliste podnesen optužni prijedlog.



Stranica