Grubo sprječavali policajce u obavljanju službene dužnosti

Slika PU_SiM/vijesti/2010/rame_polic.jpg

Policijski službenici su krenuli za njim te je ubrzo uočeno kako je vozilo skrenulo u dvorište obiteljske kuće u mjestu Stupno te su iz njega izašla dva muškaraca i jedna žena koji su bili pod vidnim utjecajem alkohola. Prilikom utvrđivanja identiteta 35-godišnji muškarac, vozač rečenog vozila, odgurnuo je policijskog službenika i pokušao ga udariti u glavu,

Foto:  Ilustracija

U mjestu Sela, Grad Sisak, policijski službenici Postaje prometne policije Sisak su u petak, 11. ožujka oko 23 sata prilikom kontrole prometa svjetlećom STOP tablicom zaustavljali osobni automobil sisačkih registracijskih oznaka, koji se nije zaustavio, već je nastavio vožnju dalje.

Policijski službenici su krenuli za njim te je ubrzo uočeno kako je vozilo skrenulo u dvorište obiteljske kuće u mjestu Stupno te su iz njega izašla dva muškaraca i jedna žena koji su bili pod vidnim utjecajem alkohola. Prilikom utvrđivanja identiteta 35-godišnji muškarac, vozač rečenog vozila, odgurnuo je policijskog službenika i pokušao ga udariti u glavu, a u odbijanju napada od sebe i savladavanja muškarca, policijskog službenika je u više navrata sprječavao drugi 29-godišnji muškarac koji ga je ometao u primjeni sredstva za vezivanje. Cijelo to vrijeme drugog policijskog službenika u pokušaju da pomogne kolegi sprječavala je 23-godišnja žena tako što mu je prepriječila put sa psom pasmine Bull Terrier, kojeg je držala na povodcu. Policijski službenici su uspjeli savladati ovu trojku te su ih uhitili i priveli u policijsku postaju na daljnja kriminalistička istraživanja.

Kako su policijski službenici u dvorištu pored automobila uočili dva paketića opojne droge marihuane, ukupne težine 24,5 grama, za koje je utvrđeno da ih je 35-godišnjak izlaskom iz automobila bacio te je kod njega ispitivanjem na prisutnost droga dobivena pozitivna reakcija, nakon kriminalističkog istraživanja on je kazneno prijavljen za zlouporabu opojnih droga.

Zbog kaznenog djela sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti sve troje su kazneno prijavljeni te su u subotu, 12. ožujka dovedeni istražnom sucu Županijskog suda u Sisku, koji ih je nakon saslušanja pustio na slobodu.



Stranica