Jučer zabilježeno 17 požara

Zbog spaljivanja poljoprivrednih površina zabilježeno je 17 požara, sedam na sisačkom području, po dva na području Sunje, Novske i Hrvatske Kostajnice te po jedan na području Gline, Kutine, Dvora i Petrinje, a u njih 14 nije nastala materijalna šteta

Zbog spaljivanja poljoprivrednih površina zabilježeno je 17 požara, sedam na sisačkom području, po dva na području Sunje, Novske i Hrvatske Kostajnice te po jedan na području Gline, Kutine, Dvora i Petrinje, a u njih 14 nije nastala materijalna šteta.

 

U požaru koji je izbio jučer, 14. ožujka u prijepodnevnim satima u polju u  Drenovom Boku, Općina Jasenovac, nagorio je drveni stup niskonaponske mreže, čime je nastala materijalna šteta od oko 1 200 kuna, dok je u požaru u Savskoj ulici u Sisku nagorio stup javne rasvjete.

Noćas, 15. ožujka oko ponoći u Ulici dr. I. Brodarca u Sisku izbio je požar na drvarnici izrađenoj od metalnog okvira obloženog PVC pločama, u vlasništvu 67-godišnjaka. U požaru su izgorjele PVC ploče, električna kosilica, motokultivator i  roštilj, a do dolaska vatrogasaca ugasili su ga ukućani i susjedi. Očevidom je utvrđeno da su ukućani 13. ožujka u poslijepodnevnim satima u blizini drvarnice spaljivali biljni otpad od orezivanja loze, a nakon toga nisu mjesto paljenja polili vodom i uvjerili se da je vatra ugašena. Materijalna šteta je procijenjena na oko 10 tisuća kuna, a policija je o događaju podnijela izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.



Stranica