Neovlašteno pucao iz vatrenog oružja

Slika PU_SiM/Vijesti/2011/Pistolj_lisice.jpg

Dolaskom policajaca na mjesto događaja, na adresi prebivališta rečeni 53-godišnjak nije zatečen, dok je u obavljenim razgovorima utvrđeno kako je on oko 19 sati u alkoholiziranom stanju iz vatrenog oružja pucao u smjeru voćnjaka koji se nalazi iza obiteljske kuće, nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru pa se krenulo u potragu za njim.

Foto:  Ilustracija

U petak, 25. ožujka oko 20 sati Policijskoj postaji Kutina je dojavljeno da u Kutinskoj Slatini 53-godišnji mještanin puca iz vatrenog oružja.

Dolaskom policajaca na mjesto događaja, na adresi prebivališta rečeni 53-godišnjak nije zatečen, dok je u obavljenim razgovorima utvrđeno kako je on oko 19 sati u alkoholiziranom stanju iz vatrenog oružja pucao u smjeru voćnjaka koji se nalazi iza obiteljske kuće, nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru pa se krenulo u potragu za njim. Pronađen je nešto iza ponoći te je uhićen i doveden u policijsku postaju.

Temeljem naredbe Prekršajnog suda u Kutini obavljena je pretraga njegove kuće u kojoj je pronađena ručno izrađena kubura koju je od početka 2009. godine nezakonito posjedovao.

Kriminalističkim je istraživanjima utvrđeno da je ovaj 53-godišnjak počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, za što će biti kazneno prijavljen, dok je zbog neovlaštenog pucanja iz vatrenog oružja uz optužni prijedlog 26. ožujka doveden na Prekršajni sud u Kutini gdje mu je rješenjem suda određeno zadržavanje od osam dana u Zatvoru u Sisku.



Stranica