I ovog vikenda zabilježeno mnogo požara

Slika PU_SiM/Vijesti/2011/Vatrogasci.4jpg.jpg

Proteklog vikenda zabilježeno je 40 požara suhe trave, korova i niskog raslinja, a u njima nije nastala materijalna šteta. Po osam požara buknulo je na području Siska i Petrinje, sedam na području Hrvatske Kostajnice, šest na području Gvozda, pet na području Gline, po dva na području Novske i Kutine te po jedan požar na području Sunje i Dvora

Foto:  Ilustracija 

Proteklog vikenda zabilježeno je 40 požara suhe trave, korova i niskog raslinja, a u njima nije nastala materijalna šteta. Po osam požara buknulo je na području Siska i Petrinje, sedam na području Hrvatske Kostajnice, šest na području Gvozda, pet na području Gline, po dva na području Novske i Kutine te po jedan požar na području Sunje i Dvora.

Međutim, u četiri požara vatra je pričinila i materijalnu štetu pa je tako u požaru na području Gvozda nagorjelo sedam drvenih stupova dalekovoda te drveni gospodarski objekti na tri napuštena imanja. Na stovarištu drva na području Dvora izgorjelo je 15 metara ispiljenih i složenih hrastovih drva, na sisačkom području je nagorio drveni stup dalekovoda, dok je na području Sunje požar buknuo na štali i sjeniku, no njegov uzrok još nije utvrđen.

Također je zabilježen i požar koji je izbio u petak u prijepodnevnim satima na autocesti A-3 kod Repušnice, Grad Kutina, na osobnom automobilu kojim je upravljao 63-godišnji vlasnik. Očevidom je utvrđeno da je uzrok požara kvar na motoru, odnosno curenje ulja po zagrijanim dijelovima motora, uslijed čega je automobil u potpunosti izgorio. Požar su ugasili vatrogasci JVP Kutina, a policija je o događaju podnijela izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Kutini.



Stranica