Sažetak događaja u proteklih tjedan dana

U razdoblju od 21. do 27. ožujka 2011. godine na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je i obrađeno 78 kaznenih djela, od kojih su 39 počinili nepoznati počinitelji.

Sažetak događaja u proteklih tjedan dana

 

KRIMINALITET

U razdoblju od 21. do 27. ožujka 2011. godine na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je i obrađeno 78 kaznenih djela, od kojih su 39 počinili nepoznati počinitelji.

Najviše kaznenih djela i to 25 počinjeno je na području Siska, potom 19 na području Kutine, deset na području Novske, osam na području Petrinje, šest na području Gline, po četiri na području Hrvatske Kostajnice i Gvozda te po jedno na području Sunje i Dvora.

Zabilježeno je 26 krađa, 18 prijetnji, deset teških krađa, pet uništenja i oštećenja tuđe stvari, po dvije prijevare, zlouporabe opojnih droga, nedozvoljena posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari i izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osudete po jedan pokušajubojstva,razbojništvo, dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, nasilničko ponašanje u obitelji, zapuštanje i zlostavljanje djeteta ili maloljetne osobe, tjelesna ozljeda, protuzakoniti lov, protuzakoniti ribolov, utaja, pronevjera i prikrivanje.

Od ukupnog broja kaznenih djela, tijekom vikenda zabilježeno je 24 djela, od kojih su 11 počinili nepoznati počinitelji.  

 

JAVNI RED I MIR

Zabilježeno jeukupno 14 narušavanja javnog reda i mira, od kojih pet na području Novske, tri na području Siska, dva na području Petrinje te po jedno na području Sunje, Novske, Gline i Gvozda, dok na području Hrvatske Kostajnice i Dvora narušavanja javnog reda i mira nisu evidentirana.

U narušavanju su sudjelovala 23 počinitelja, od kojih je devet bilo pod utjecajem alkohola, a sedam ih je zadržano u policijskoj postaji. 

U šest slučajeva javni red i mir narušen je fizičkim sukobom, u tri slučaja svađom, u po dva slučaja puštanjem preglasne glazbe i držanjem životinja bez nadzora te u jednom slučaju točenjem alkoholnih pića u ugostiteljskom objektu osobi pod utjecajem alkohola.  

Od ukupnog broja narušavanja javnog reda i mira, tijekom vikenda evidentirano je deset narušavanja za što je prijavljeno 15 počinitelja.         

 

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Tijekom proteklog tjedna policija je postupala u 15 slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji, od čega u šest slučajeva na području Siska, u pet slučaja na području Kutine, u dva na području Petrinje te u po jednom slučaju na području Dvora i Hrvatske Kostajnice, dok na području Sunje, Novske, Gline i Gvozda nasilnička ponašanja u obitelji nisu evidentirana.

U ovim događajima sudjelovalo je 17 počinitelja, od kojih je deset bilo pod utjecajem alkohola, osam ih je uhićeno i uz optužni prijedlog dovedeno na prekršajni sud, dva počinitelja su zadržana u policijskoj postaji, dok je jedan temeljem Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama smješten na bolničko liječenje.

Tijekom vikenda zabilježeno je 11 slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji u kojima je sudjelovalo 13 počinitelja.

 

PROMET

Na prometnicama su evidentirane 24 prometne nesreće, od kojih 12 na području Siska, osam na području Kutine, tri na području Novske i jedna na području Petrinje, dok na području Sunje, Gline, Dvora, Hrvatske Kostajnice i Gvozda nije bilo prometnih nesreća.      

Od navedenog broja prometnih nesreća evidentirano je šest nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teško, a šest lakše ozlijeđeno, dok je u 18 prometnih nesreća nastala samo materijalna šteta

U dvije prometne nesreće vozači koji su napustili mjesto događaja naknadnim radom su i pronađeni.

Najviše prometnih nesreća i to četiri dogodilo se zbog neprilagođene brzine, potom po tri zbog nedržanja strane kretanja i nepropisnog uključivanja u promet, dvije zbog nepoštivanja prednosti prolaza itd.

Prema danima najviše nesreća evidentirano je subotom - šest, zatim utorkom i četvrtkom - po pet, srijedom - četiri, ponedjeljkom i petkom - po dvije prometne nesreće, dok u nedjelju nije bilo prometnih nesreća.

U pet prometnih nesreća utvrđena je alkoholiziranost vozača i to u četiri nesreće na području Siska te u jednoj na području Kutine.  

Od ukupnog broja prometnih nesreća koje su se dogodile proteklog tjedna, osam nesreća dogodilo se u dane vikenda, a u njima je nastala samo materijalna šteta.

 

GRANICA

Proteklog tjedna zabilježen je jedan slučaj krijumčarenja preko državne granice koji je počinio jedan državljanin Srbije pokušavši prokrijumčariti 20 litara rakije.

U navedenom razdoblju nisu evidentirane povrede državne granice, dok je na području Policijske postaje Dvor zabilježen jedan nezakoniti prelazak državne granice, za što je počinitelj, državljanin Bosne i Hercegovine, protjeran iz RH te mu je zabranjen ulazak i boravak u Hrvatskoj.



Stranica