Požari obiteljske kuće i poljoprivredne površine

Slika PU_SiM/Vijesti/2011/Vatrogasci.jpg

Jučer, 7. travnja oko 13 sati u Moslavačkoj ulici u Kutini, u kuhinji obiteljske kuće izbio je požar kojeg su u 15.25 sati ugasili vatrogasci JVP Kutina. Očevidom

Foto: Ilustracija 

Jučer, 7. travnja oko 13 sati u Moslavačkoj ulici u Kutini, u kuhinji obiteljske kuće izbio je požar kojeg su u 15.25 sati ugasili vatrogasci JVP Kutina. Očevidom je utvrđeno da su uzrok požara stare i dotrajale električne instalacije u kuhinji koje su izazvale kratki spoj na električnim vodičima rasvjetnih tijela u stropu između dva sloja stropne lamperije. Požar se proširio na kuhinjske elemente i kućanske aparate, a od čađe je zadimljena kompletna kuća. Materijalna šteta po izjavi 46-godišnje vlasnice iznosi oko 70 tisuća kuna, dok će stvarna šteta biti poznata nakon procjene djelatnika osiguranja kod kojeg je kuća osigurana. Kutinska je policija o požaru podnijela izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Kutini.

 

Očevidom na mjestu požara koji je neutvrđenog dana proteklog mjeseca izbio na neodržavanoj poljoprivrednoj površini u Gredi Sunjskoj, Općina Sunja, a u kojem je osim trave i niskog raslinja izgorjelo oko 550 sadnica lješnjaka, utvrđeno je da je uzrok požara vanjski izvor paljenja. Žarište požara zbog proteka vremena nije moguće utvrditi, a oštećeni vlasnik, 30-godišnji mještanin Grede Sunjske, materijalnu štetu procjenjuje na oko 20 tisuća kuna. 



Stranica