Pronevjerom i krivotvorenjem službene isprave oštetile firmu iz Čakovca

Slika PU_SiM/vijesti/2010/novcanice200black.jpg

Istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičene kao djelatnice, odnosno odgovorne osobe trgovine u Sisku na Trgu bana Josipa Jelačića, u razdoblju od 1. siječnja do 29. lipnja 2010. godine, s ciljem pribavljanja protupravne imovine koristi, prisvojile robu koja im je bila povjerena u radu te su na taj način trgovačko društvo iz Čakovca oštetile za 63 586 kuna

Foto:  Ilustracija

Policijski službenici Odsjeka gospodarskog kriminaliteta ove policijske uprave proveli su kriminalistička istraživanja nad 39-godišnjom Petrinjkom i 36-godišnjom Siščankom za koje se osnovano sumnja da su na štetu trgovačkog društva sa sjedištem u Čakovcu počinile kazneno djelo pronevjere i krivotvorenja službene isprave.

Istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičene kao djelatnice, odnosno odgovorne osobe trgovine u Sisku na Trgu bana Josipa Jelačića, u razdoblju od 1. siječnja do 29. lipnja 2010. godine, s ciljem pribavljanja protupravne imovine koristi, prisvojile robu koja im je bila povjerena u radu te su na taj način trgovačko društvo iz Čakovca oštetile za 63 586 kuna.

Također je utvrđeno da je 36-godišnja Siščanka izdane račune, tzv. paragon blokove, naknadno ispunjavala vršeći korekciju cijena na manji iznos, a razliku novca je zadržavala za sebe, te je tako neistinite račune uporabila u poslovanju kao da su istiniti.

Nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku protiv obje je podnesena kaznena prijava zbog pronevjere, dok je 36-godišnjakinja kazneno prijavljena i za krivotvorenje službene isprave.



Stranica