Dva slučaja prijevare oko podizanja kredita

Slika PU_SiM/Vijesti/2011/Novcanice.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Sisak su kriminalističkim istraživanjem provedenim nad 48-godišnjakom, s prijavljenim prebivalištem na području Petrinje i 42-godišnjom ženom iz Benkovca, utvrdili da su njih dvoje u lipnju 2006. godine od 56-godišnjeg Siščanina ishodili izjavu jamca, tj. sudužnika za podizanje kredita u jednoj štedno-kreditnoj zadruzi. Pomoću te izjave u svoju su korist realizirali kredit od 32 746 kuna, dok rate od 960 kuna nisu plaćali, već su one administrativnom zabranom obustavljane s mirovine oštećenog.

Foto:  Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Sisak su kriminalističkim istraživanjem, provedenim nad 48-godišnjakom s prijavljenim prebivalištem na području Petrinje i 42-godišnjom ženom iz Benkovca, utvrdili da su njih dvoje u lipnju 2006. godine od 56-godišnjeg Siščanina ishodili izjavu jamca, tj. sudužnika za podizanje kredita u jednoj štedno-kreditnoj zadruzi. Pomoću te izjave u svoju su korist realizirali kredit od 32 746 kuna, dok rate od 960 kuna nisu plaćali, već su one administrativnom zabranom obustavljane s mirovine oštećenog. Vezano za ovaj slučaj sisačka policija je obaviještena od Općinskog državnog odvjetništva u Sisku da je protiv ovo dvoje počinitelja pred Općinskim sudom u Sisku podignut optužni prijedlog zbog prijevare.

 

Na gotovo jednaki način ovaj 48-godišnjak je prevario i 67-godišnjeg muškarca s područja Petrinje kojeg je sredinom 2008. godine tražio da njegovoj majci bude jamac za kredit, na što je on pristao i potpisao potrebnu dokumentaciju te ju ovjerio kod javnog bilježnika, a 48-godišnjak ju je iskoristio i u štedno-kreditnoj zadruzi podigao kredit od 32 656 kuna, ali ga nije otplaćivao.



Stranica