Rezultati akcije "Noć bez alkohola"

Slika PU_SiM/Vijesti/2010/casa_alkohol.jpg

Tijekom provođenja ove akcije policijski službenici kontrolirali su 192 sudionika i vozila u prometu te utvrdili 25 prometnih prekršaja, od kojih se deset odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola. Pod utjecajem alkohola osobnim automobilima je upravljalo devet vozača,dok je jedan vozač upravljao mopedom.

Foto:  Ilustracija

Sa subote na nedjelju, 30.4./1.5, od kasnih večernjih do ranih jutarnjih sati, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je akcija „Noć bez alkohola.

Tijekom provođenja ove akcije policijski službenici kontrolirali su 192 sudionika i vozila u prometu te utvrdili 25 prometnih prekršaja, od kojih se deset odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola. Pod utjecajem alkohola osobnim automobilima je upravljalo devet vozača, dok je jedan vozač upravljao mopedom.

Kod osam vozača utvrđena je alkoholiziranost od 0,5 do 1,5 promila, kod jednog vozača od 1,5 do 2 promila, dok je jedan vozač odbio alkotest.

Prema dobnim skupinama najviše vozača pod utjecajem alkohola, njih četvero bili su vozači u dobnoj skupini od 18 do 24 godine, također četvero u dobnoj skupini od 25 do 30 godina, jedan je vozač bio u dobnoj skupini od 31 do 40 godina, a jedan u skupini od 41 do 50 godina.                                  

Najveća koncentracija alkohola od 2,79 promila utvrđena je kod 25-godišnjeg vozača osobnog automobila, zatečenog u nedjelju, 1. svibnja oko 00.30 sati u Zagrebačkoj ulici u Kutini.   

Tijekom provođenja akcije na mjestu počinjenja prekršaja oduzeto je devet vozačkih dozvola.



Stranica