Sisak: Nesavjesno gospodarsko poslovanje

Slika PU_SiM/Vijesti/2011/Novcanice.jpg

Istraživanjem je utvrđeno da osumnjičeni, svaki kao voditelj svog odjela, u različitim razdobljima između svibnja 2006. i 30. listopada 2010. godine, nisu pravovremeno, u okviru svojih poslova i radnih zadataka svog radnog mjesta, obavili radnje vezano za utuživanje neplaćenih računa svih fizičkih osoba, odnosno potrošača koji su u danom trenutku trebali ići na

Foto:  Ilustracija

Policijski službenici Odsjeka gospodarskog kriminaliteta ove policijske uprave proveli su kriminalistička istraživanja nad 50-godišnjim Siščaninom, 54-godišnjom Siščankom i 45-godišnjom ženom s područja Lekenika, koji su kao odgovorne osobe poduzeća sa sjedištem u Sisku na štetu tog poduzeća počinili kazneno djelo nesavjesnog gospodarskog poslovanja.

Istraživanjem je utvrđeno da osumnjičeni, svaki kao voditelj svog odjela, u različitim razdobljima između svibnja 2006. i 30. listopada 2010. godine, nisu pravovremeno, u okviru svojih poslova i radnih zadataka svog radnog mjesta, obavili radnje vezano za utuživanje neplaćenih računa svih fizičkih osoba, odnosno potrošača koji su u danom trenutku trebali ići na utuženje sukladno zakonskim odredbama i pisanom nalogu direktora poduzeća.

Na taj su način grubo povrijedili dužnost skrbi o imovinskim interesima svog poduzeća i prouzrokovali zastaru potraživanja po računima i time sisačkom poduzeću nanijeli znatnu imovinsku štetu u ukupnom iznosu od 1 954 027 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja sve troje osumnjičenih kazneno su prijavljeni za nesavjesno gospodarsko poslovanje.



Stranica