Tri slučaja nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari

Slika PU_SiM/vijesti/2010/oružjeMID2.jpg

Jučer, 4. svibnja pretragom obiteljske kuće 47-godišnje žene u Popovači policijski službenici su u zaključanom ormaru pronašli jednu ručnu bombu, pištolj i 479 komada puščanog i pištoljskog streljiva.

 Foto: Ilustracija

Jučer, 4. svibnja pretragom obiteljske kuće 47-godišnje žene u Popovači policijski službenici su u zaključanom ormaru pronašli jednu ručnu bombu, pištolj i 479 komada puščanog i pištoljskog streljiva. Navedeno je oduzeto, a žena je izjavila da je pronađenu bombu, pištolj i streljivo njen pokojni suprug donio kući još za vrijeme Domovinskog rata te se od tada nezakonito nalaze u ormaru.

Policija u Novskoj je u mjestu Kozarice, Grad Novska, jučer pretražila kuću 59-godišnjeg mještanina te su tom prilikom pronađene vojna i lovačka puška i osam komada streljiva. Puške i streljivo od vlasnika kuće su oduzeti, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da ih je nabavio tijekom Domovinskog rata i od tada nezakonito držao u svojoj kući.

I u Letovaniću je pretražena obiteljska kuća 46-godišnjeg mještanina te je pronađeno i oduzeto 14 patrona i puška pumperica s pripadajuće tri patrone.

U prva dva slučaja protiv počinitelja je podnesena kaznena prijava zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, dok je u trećem slučaju počinitelj prekršajno prijavljen zbog prekršaja iz Zakona o oružju.



Stranica