Zbog vožnje pod zabranom "zaradio debelu" novčanu kaznu

Slika PU_SiM/Vijesti/2011/ZOSPNC.jpg

Provjerom je utvrđeno da motociklom upravlja u vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera oduzimanja vozačke dozvole, koja mu je temeljem rješenja PU zagrebačke oduzeta jer nije obavio liječnički pregled. Daljnjim je postupanjem utvrđeno da je bio pod utjecajem alkohola od 1,80 promila te da je do sada već pravomoćno proglašen krivim za dva istovrsna prekršaja.

Foto:  Ilustracija

 

Prilikom kontrole prometa u Zagrebačkoj ulici u Lekeniku, policijski službenici Postaje prometne policije Sisak su u nedjelju, 22. svibnja oko 2 sata ujutro zaustavili motocikl kojim je upravljao 42-godišnji muškarac s prijavljenim prebivalištem u Zagrebu.

Provjerom je utvrđeno da motociklom upravlja u vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera oduzimanja vozačke dozvole, koja mu je temeljem rješenja PU zagrebačke oduzeta jer nije obavio liječnički pregled. Daljnjim je postupanjem utvrđeno da je pod utjecajem alkohola od 1,80 promila te da je do sada već pravomoćno proglašen krivim za dva istovrsna prekršaja.

Uhićen je i uz optužni prijedlog doveden na Prekršajni sud u Sisku, gdje mu je nakon održane rasprave rješenjem suda određena novčana kazna od 15 300 kuna i zabrana upravljanja motociklom u trajanju od 12 mjeseci.



Stranica