Rezultati dviju provedenih akcija "Noć bez alkohola"

Slika PU_SiM/Vijesti/2010/casa_alkohol.jpg

Tijekom provođenja obiju akcija policijski službenici kontrolirali su 517 vozača i vozila u prometu te utvrdili 78 prometnih prekršaja, od kojih se 31 prekršaj odnosio na vožnju pod utjecajem alkohola.

Foto:  Ilustracija

S petka na subotu, 20./21. svibnja te sa subote na nedjelju, 21./22. svibnja, od kasnih večernjih do ranih jutarnjih sati, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedene su akcije „Noć bez alkohola.

Tijekom provođenja obiju akcija policijski službenici kontrolirali su 517 vozača i vozila u prometu te utvrdili 78 prometnih prekršaja, od kojih se 31 prekršaj odnosio na vožnju pod utjecajem alkohola.

Pod utjecajem alkohola osobnim automobilima je upravljalo 27 vozača, dva su upravljala mopedom, dok je po jedan vozač upravljao motociklom i teretnim automobilom.

Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 11 je evidentirano na području Siska, po šest na području Kutine i Petrinje, pet na području Gline te po jedan prekršaj na području Novske, Hrvatske Kostajnice i Dvora.

Kod 26 vozača utvrđena je alkoholiziranost od 0,5 do 1,5 promila, kod tri vozača od 1,5 do 2 promila, kod jednog vozača alkoholiziranost je bila veća od 2 promila, dok je jedan vozač odbio alkotest.

Prema dobnim skupinama najviše vozača pod utjecajem alkohola, njih 12, bili su vozači u dobnoj skupini od 25 do 30 godina, potom devet vozača u dobnoj skupini od 18 do 24 godine, pet vozača u dobi od 31 do 40 godina, četiri su bila u dobnoj skupini od 41 do 50 godina, dok je jedan vozač bio stariji od 50 godina.  

Najveća koncentracija alkohola od 2,76 promila utvrđena je kod 21-godišnjeg vozača osobnog automobila, zatečenog u nedjelju, 22. svibnja oko 3.30 sati u mjestu Banova Jaruga, Grad Kutina.                       

Također u nedjelju oko 1 sat u susjednom mjestu Krivaj, u prometu je zatečen 25-godišnji muškarac koji je pod utjecajem alkohola od 1,15 promila upravljao mopedom.

Tijekom provođenja ovih akcija oduzeto je 25 vozačkih dozvola.



Stranica