Gvozd: Na cestu prilikom prijevoza ispale opasne tvari

Obavljenim očevidom na mjestu događaja i provedenim istraživanjima utvrđeno je da prilikom prijevoza opasnih tvari (filtarski kolač od pročišćavanja otpadnih voda), koje je vozač firme/prijevoznika s područja Gornjeg Stupnika teretnim vozilom prevozio iz poduzeća u Vojniću u poduzeće u mjestu Donja Čemernica, općina Topusko, najvjerojatnije zbog naglog kočenja manja količina

Jučer, 24. svibnja u 15.30 sati Policijska postaja Gvozd je zaprimila dojavu da je prije Gvozda u mjestu Podgorje, na dionici ceste DC-6, nepoznata tvar iz teretnog vozila prilikom prijevoza istekla na prometnicu.

Obavljenim očevidom na mjestu događaja i provedenim istraživanjima utvrđeno je da prilikom prijevoza opasnih tvari (filtarski kolač od pročišćavanja otpadnih voda), koje je vozač firme/prijevoznika s područja Gornjeg Stupnika teretnim vozilom prevozio iz poduzeća u Vojniću u poduzeće u mjestu Donja Čemernica, općina Topusko, najvjerojatnije zbog naglog kočenja je manja količina opasnih tvari u polukrutom stanju iz otvorenog kontejnera ispala na oba kolnička traka u dužini od 24 metra. Vozač je ne primijetivši ispadanje tvari na kolnik nastavio vožnju dalje pa je u dužini od oko 500 metara na cestu ispalo još manjih komada.

Na mjesto događaja izašla je inspektorica zaštite okoliša koja je izjavila da nije došlo do onečišćenja okoliša i da ispadanje navedenih tvari ne prijeti onečišćenju okoliša.

Nakon čišćenja, odnosno saniranja prometnice i sigurnog zbrinjavanja rasute tvari s ceste, u 22.15 sati u promet je puštena prometnica DC-6, koja je bila zatvorena od 16 sati te se promet odvijao obilazno lokalnom cestom.

Policijski službenici nastavljaju daljnja kriminalistička istraživanja u cilju utvrđivanja eventualne kaznene ili neke druge odgovornosti sudionika ovog događaja, dok će Inspekciji sigurnosti cestovnog prometa, ustrojenoj pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, biti proslijeđeno izvješće radi poduzimanja daljnjih mjera iz njihove nadležnosti. 



Stranica