Kutinska prometna policija na autocesti provela akciju na brzinu

Slika PU_SiM/vijesti/2010/policajac_stop.jpg

Tijekom provođenja akcije nepropisnu brzinu utvrđivali su laserskim uređajem FAMALASSER III kojim su "uhvatili" 39 vozača koji se nisu pridržavali propisane brzine kretanja

Foto:  Ilustracija

Jučer, 24. svibnja u vremenu od 8 do 12 sati policijski službenici Postaje prometne policije Kutina na autocesti A3, Bregana – Zagreb – Lipovac proveli su akciju usmjerenu na nadzor brzine kretanja.

Tijekom provođenja akcije nepropisnu brzinu utvrđivali su laserskim uređajem FAMALASSER III kojim su "uhvatili" 39 vozača koji se nisu pridržavali propisane brzine kretanja.              

Tako su utvrđena 32 prekršaja vožnje brzinom od 10 do 30 km/h većom od dozvoljene, zbog čega su ovi vozači kažnjeni s 500 kuna, dok je kaznom od 1 000 kuna kažnjeno šest vozača koji su vozilom upravljali brzinom od 30 do 50 km/h većom od dozvoljene.       

Rekorder ove akcije bio je državljanin Srbije koji je vozio brzinom od 205 km/h, a kažnjen je novčanom kaznom od 3 tisuće kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole B ktg. na teritoriju RH u trajanju od 12 mjeseci.

Tijekom akcije policijski službenici su jednog vozača kaznili zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, dok su dvojicu vozača kaznili zbog nepoštivanja prometnog znaka.

Ispitivanju alkoholiziranosti u akciji je podvrgnuto 15 vozača kojom prilikom kod niti jednog nije utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola.



Stranica