Sažetak događaja u proteklih tjedan dana

U razdoblju od 23. do 29. svibnja na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 77 kaznenih djela, od kojih su 42 počinili nepoznati počinitelji

Sažetak događaja u proteklih tjedan dana

 

KRIMINALITET

U razdoblju od 23. do 29. svibnja na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 77 kaznenih djela, od kojih su 42 počinili nepoznati počinitelji.           

Najviše kaznenih djela i to 39 počinjeno je na području Siska, potom 22 na području Kutine, po četiri na području Novske i Gline, tri na području Hrvatske Kostajnice, dva na području Petrinje te po jedno na području Sunje, Dvora i Gvozda.

Zabilježene su 24 krađe, 12 uništenja i oštećenja tuđih stvari, deset prijetnji, osam teških krađa, pet prijevara, četiri izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica, tri nedozvoljena posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, dvije zlouporabe opojnih droga te po jedno krivotvorenje isprava, krivotvorenje novca, tjelesna ozljeda, utaja, širenje lažnih i uznemirujućih glasina, prijevara u gospodarskom poslovanju, uništenje ili oštećenje javnih naprava, oduzimanje vozila na motorni pogon i sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti.

Od ukupnog broja kaznenih djela, tijekom vikenda je zabilježeno 30, od kojih su 16 djela počinili nepoznati počinitelji.  

 

JAVNI RED I MIR

Zabilježeno je 15 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, od kojih po pet na području Siska i Kutine te po jedno na području Sunje, Novske, Petrinje, Dvora i Gvozda, dok na području Gline i Hrvatske Kostajnice narušavanja javnog reda i mira nisu evidentirana.

U narušavanju je sudjelovalo 25 počinitelja, od kojih je 11 bilo pod utjecajem alkohola, a četiri su zadržana u policijskoj postaji.

U po pet slučajeva javni red i mir narušen je svađom i vikom te fizičkim sukobom, u četiri slučaja omalovažavanjem policijskih službenika prilikom obavljanja službene dužnosti te u jednom slučaju puštanjem preglasne glazbe.

Od ukupnog broja narušavanja javnog reda i mira, tijekom vikenda je evidentirano osam narušavanja, za što je prijavljeno 12 osoba.         

 

NASILJE U OBITELJI

Proteklog tjedna policijski službenici postupali su u 15 slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji, od čega u pet slučajeva na području Novske, u po tri slučaja na području Siska i Petrinje te u po dva na području Kutine i Gline, dok na području Sunje, Dvora, Hrvatske Kostajnice i Gvozda nasilja u obitelji nisu zabilježena.

U ovim događajima sudjelovalo je 19 počinitelja, od kojih je osam bilo pod utjecajem alkohola, sedam je uhićeno i uz optužni prijedlog dovedeno na prekršajni sud, a tri su počinitelja zadržana u policijskoj postaji.

Tijekom vikenda zabilježena su četiri slučaja nasilničkog ponašanja u obitelji, u kojima su sudjelovala četiri počinitelja.

 

PROMET

Na prometnicama je evidentirano 29 prometnih nesreća, od kojih po 11 na području Kutine i Siska, pet na području Petrinje te po jedna na području Novske i Hrvatske Kostajnice, dok na području Gline, Gvozda, Sunje i Dvora prometnih nesreća nije bilo.

Od navedenog broja prometnih nesreća evidentirano je 12 nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teško, a 13 je lakše ozlijeđeno, dok je u 17 prometnih nesreća nastala samo materijalna šteta.

U pet prometnih nesreća vozači su napustili mjesto događaja te su naknadnim radom tri odbjegla vozača pronađena, dok se za ostalima i dalje traga.

Najviše prometnih nesreća i to deset dogodilo se zbog neprilagođene brzine, potom šest zbog nedržanja strane kretanja, tri zbog nepropisne vožnje unazad itd.

Prema danima najviše nesreća evidentirano je nedjeljom - šest, zatim utorkom, petkom i subotom - po pet, ponedjeljkom i četvrtkom - po tri te srijedom - dvije prometne nesreće.

U sedam prometnih nesreća utvrđena je alkoholiziranost vozača i to u tri nesreće na području Kutine, dvije na području Petrinje te u po jednoj prometnoj nesreći na području Novske i Siska.

Od ukupnog broja prometnih nesreća koje su se dogodile proteklog tjedna, 16 nesreća dogodilo se u dane vikenda. U pet nesreća s ozlijeđenim osobama dvije su osobe teško, a četiri su lakše ozlijeđene, dok je u 11 nesreća nastala samo materijalna šteta.

 

GRANICA

Proteklog tjedna zabilježena su dva slučaja krijumčarenja preko državne granice, počinjena od strane dva hrvatska državljana. Oni su pokušali prokrijumčariti ukupno 139 kutija cigareta.

U navedenom razdoblju nisu evidentirani nezakoniti prelasci niti povrede državne granice.



Stranica