Dvije teške krađe

Tijekom noći s utorka na srijedu, 2./3. kolovoza u šumi na području Gvozda nepoznati je počinitelj na tri traktora odbio lokote kojima su bili osigurani spremnici goriva te istočio i ukrao oko 150 litara dizela, dok je iz unutrašnjosti kabina ukrao tri seta alata, četiri akumulatora, jedan protupožarni aparat i uređaj za mjerenje kompresije ulja, s kojima se udaljio u 

Tijekom noći s utorka na srijedu, 2./3. kolovoza u šumi na području Gvozda nepoznati je počinitelj na tri traktora odbio lokote kojima su bili osigurani spremnici goriva te istočio i ukrao oko 150 litara dizela, dok je iz unutrašnjosti kabina ukrao tri seta alata, četiri akumulatora, jedan protupožarni aparat i uređaj za mjerenje kompresije ulja, s kojima se udaljio u nepoznatom smjeru. Oštećeni materijalnu štetu procjenjuju na oko 5 tisuća kuna, a policija u Gvozdu je protiv nepoznatog počinitelja podnijela kaznenu prijavu zbog teške krađe i intenzivno traga za njim.

 

U razdoblju od 29. srpnja do 2. kolovoza na napuštenoj farmi u mjestu Stružec, općina Popovača, nepoznati je presjekao lanac na ulaznim vratima dvorišta i iz kotlovnice demontirao i ukrao peć za centralno grijanje, iz dvorišta je demontirao i ukrao stočnu vagu, dok je u štali prerezao i ukrao osam metalnih cijevi dužine 20 metara. Vlasnik farme materijalnu štetu procjenjuje na oko 15 tisuća kuna, a kutinska policija je protiv nepoznatog počinitelja podnijela kaznenu prijavu zbog teške krađe i intenzivno traga za njim.



Stranica