Otac i sin - počinitelji više kaznenih djela

Slika PU_SiM/vijesti/autopolhauba.jpg

Jučer, 3. kolovoza u ranim jutarnjim satima u mjestu Drljače, općina Sunja, policijski službenici Policijske postaje Sunja su u krađi prometnog znaka zatekli dvojicu hrvatskih državljana s područja Sunje i to 53-godišnjeg muškarca i njegovog 28-godišnjeg sina

Foto:  Ilustracija

Jučer, 3. kolovoza u ranim jutarnjim satima u mjestu Drljače, općina Sunja, policijski službenici Policijske postaje Sunja su u krađi prometnog znaka zatekli dvojicu hrvatskih državljana s područja Sunje i to 53-godišnjeg muškarca i njegovog 28-godišnjeg sina.

Naime, njih su policajci uočili kako pored ceste čupaju i kradu prometni znak STOP. Obojica su uhićena te je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su oni osim ovog djela na području Sunje počinili još dva kaznena djela uništenja ili oštećenja znakova za opasnost.

Naime, sumnjiči ih se da su u siječnju ove godine u Sunji, na županijskoj cesti od ulice Petra Krešimira IV pa do mjesta Drljače, iščupali i ukrali 14 prometnih znakova opasnosti, dok su u veljači ove godine na dijelu županijske ceste između Sunje i mjesta Žreme, iščupali i ukrali sedam metalnih cijevi s prometnim znakovima opasnosti.

Pretragom njihove kuće i drugih prostorija policija je pronašla ukradeno, a osim toga od 53-godišnjaka su oduzeta i 353 komada raznog streljiva, koje je pronađeno u pretrazi, a utvrđeno je da ih je nedozvoljeno posjedovao.

Štetu počinjenu ovim kaznenim djelima sunjska nadcestarija procjenjuje na oko 18 400 kuna. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv obojice je podnesena kaznena prijava zbog uništenja ili oštećenja znakova za opasnost.

Osim toga, obojica su kazneno prijavljena i zbog kaznenog djela krivotvorenja isprave, jer je utvrđeno da su na osobni automobil koji su koristili montirali nepripadajuće registracijske pločice i njima se služili u prometu.



Stranica