Iz Une izvađeno tijelo minobacačke granate

Slika PU_SiM/Vijesti/2011/Dvor/Una granata/Granata.jpg

Ronilac je nakon izviđanja locirao minsko-eksplozivno sredstvo te utvrdio da se radi o tijelu minobacačke granate 82 mm bez upaljača, koje je sigurno za izuzimanje. Granata je izvađena s riječnog dna, a tijekom navedenih radnji

Foto: PP Dvor

Postupajući po dojavi bosanskohercegovačkog državljanina koji je prilikom ronjenja u rijeci Uni na dubini od oko tri metra i na udaljenosti od oko 20 metara od lijeve obale u blizini mosta kod graničnog prijelaza Matijevići uočio nepoznato minsko-eksplozivno sredstvo, policijski službenici Policijske postaje Dvor odmah su poduzeli mjere na otklanjanju ubojitog predmeta. Na mjesto pronalaska izašao je djelatnik protueksplozijske zaštite ove policijske uprave te utvrdio da se radi o minobacačkoj granati. Kako ju iz objektivnih razloga nije bio u mogućnosti izuzeti mjesto pronalaska označeno je priručnim sredstvima.

Jučer, 25. kolovoza u prijepodnevnim satima na mjesto pronalaska izašli su ronioci ATJ Lučko, djelatnik protueksplozijske zaštite i policijski službenici Policijske postaje Dvor. Ronilac je nakon izviđanja locirao minsko-eksplozivno sredstvo te utvrdio da se radi o tijelu minobacačke granate 82 mm bez upaljača, koje je sigurno za izuzimanje. Granata je izvađena s riječnog dna, a tijekom navedenih radnji policijski službenici su iz sigurnosnih razloga  osiguravali šire područje, a na raspolaganju je bio i jedan tim hitne medicinske pomoći iz Doma zdravlja Dvor.

Također je o ovom događaju, zbog osiguranja prostora sa bosanskohercegovačke strane, obaviještena je i Jedinica granične policije BiH Dobrljin.

Policija ovim putem zahvaljuje bosanskohercegovačkom građaninu na dojavi o pronalasku minsko-eksplozivnog sredstva te poziva sve građane da prilikom pronalaska oruža i minsko-eksplozivnih sredstava odmah obavijeste najbližu policijsku postaju, osobno ili na telefon 192, a da pronađene predmete ne pokušavaju sami ukloniti.  



Stranica