Uhvaćeni u prijevozu ukradenih drva

Slika PU_SiM/vijesti/autopolhauba.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Novska su provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 37-godišnjakom s područja Novske i 64-godišnjim Novljaninom, utvrdili da je 37-godišnjak 26./27. kolovoza u šumi u mjestu Brezovac motornom pilom srušio ukupno 19 stabala cera i graba te ih izvezao iz šume i utovario u kamion 64-godišnjaka koji je drva trebao prevesti u Novsku radi prodaje

Policijski službenici Policijske postaje Novska su provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 37-godišnjakom s područja Novske i 64-godišnjim Novljaninom, utvrdili da je 37-godišnjak 26./27. kolovoza u šumi u mjestu Brezovac motornom pilom srušio ukupno 19 stabala cera i graba te ih izvezao iz šume i utovario u kamion 64-godišnjaka koji je drva trebao prevesti u Novsku radi prodaje. Policijski službenici su ih s kamionom zaustavili u Novskoj te drva zbog sumnje u krađu oduzeli.

Istraživanjem je utvrđeno da su drva vlasništvo Šumarije Lipik, čija ih je odgovorna osoba preuzela, te je protiv 37-godišnjaka podnesena kaznena prijava zbog krađe. Protiv 64-godišnjaka, koji je prevozio drva bez potrebne dokumentacije i šumarskog žiga, nadležnoj šumarskoj inspekciji je proslijeđena obavijest o počinjenom prekršaju iz Zakona o šumama.



Stranica