Alkoholizirani vozači izazvali prometne nesreće

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/Alkohol_formula.jpg
Foto: ilustracija

U srijedu, 7. lipnja oko 16 sati, u Osječkoj ulici u Novskoj, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Nesreću je izazvao 46-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 0,73 promila upravljao vozilom kutinskih registracija te je uslijed pretjecanja udario u vozilo koje je skretalo. Protiv vozača slijedi obavezni prekršajni nalog.

Istoga dana, oko 18 sati dogodila se prometna nesreća ozlijeđenom osobom u mjestu Velika Ludina na  raskrižju Moslavačke i Duge ulice. Nesreću je izazvao 42-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 1,49 promila upravljao automobilom zagrebačkih registracija. Uslijed neprilagođene brzine, izlaskom iz zavoja, sletio je van kolnika, udario u odvodni kanal i rub betonskog mosta. Vozaču su u sisačkoj Općoj bolnici okvalificirane lakše tjelesne ozljede, a protiv njega zbog počinjenih prometnih prekršaja slijedi obavezni prekršajni nalog. 

Idućeg dana, oko 5.15 sati, u mjestu Donji Viduševac na glinskom području dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo kada je 23-godišnjak upravljao automobilom sisačkih registracija pod utjecajem alkohola od 1,87 promila te je uslijed alkoholiziranosti zaspao i sletio u odvodni kanal. Vozač je do otriježnjenja smješten u posebnu prostoriju nadležne policije postaje, a protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

Stranica