Dnevni događaji – sažetak

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je devet kaznenih djela, od kojih su šest počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska, Kutine, Petrinje i Hrvatske Kostajnice počinjena su po dva kaznena djela, dok je jedno počinjeno na području Gline. Počinjena su po dva oštećenja tuđe stvari, krađe i teške krađe, od kojih jedna u pokušaju, te po jedna prijetnja, krivotvorenje isprave i izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu. 

Javni red i mir je narušen u jednom slučaju, naročito drskim ponašanjem dvojice počinitelja na području Petrinje.

Na prometnicama se dogodilo osam prometnih nesreća, po tri na području Siska i Kutine te po jedna na području Petrinje i Hrvatske Kostajnice. U jednoj nesreći smrtno je stradala jedna osoba (pješakinja), u jednoj nesreći lakše tjelesne ozljede zadobila je jedna osoba (biciklistica), dok je u šest nesreća nastala samo materijalna šteta. Kod dva sudionika prometnih nesreća i to na području Siska i Petrinje, utvrđena je alkoholiziranost od 0,82 i 1,16 promila. Sudionik jedne nesreće na sisačkom području je pobjegao s mjesta događaja, ali je ubrzo pronađen.

Prilikom obrade njive u mjestu Potok, grad Popovača, pronađena je neeksplodirana ručna bomba M-92, koju je s mjesta pronalaska uklonio policijski službenik protueksplozijske zaštite.

Jučer, 10. prosinca oko 23 sata, u garaži u Gredi Sunjskoj, najvjerojatnije zbog zamjene akumulatora, izbio je požar na osobnom automobilu Lada Niva sisačkih registracija, koji je u potpunosti izgorio. Požar su ugasili pripadnici DVD-a Sunja, a oštećeni 62-godišnjak materijalnu štetu procjenjuju na oko 20.000 kuna.



Stranica