Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Tjedni pregled događaja za razdoblje od 3. do 9. prosinca 2018. godine

KRIMINALITET

U proteklom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježena su i obrađena 42 kaznena djela, od kojih su 21 djelo počinili nepoznati počinitelji.

Na području Siska počinjeno je 17 kaznenih djela, na području Kutine 15, šest na području Petrinje, tri na području Novske i jedno na području Sunje, dok na području Gline, Dvora, Hrvatske Kostajnice i Gvozda kaznena djela nisu evidentirana.     

Zabilježena je 21 krađa, osam prijetnji, dvije teške krađe te po jedna subvencijska prijevara, krivotvorenje isprave, utaja, oštećenje tuđe stvari, nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, povreda dužnosti uzdržavanja, povreda djetetovih prava, uništenje ili oštećenje javnih naprava, nametljivo ponašanje i protuzakoniti lov i ribolov.

Od ukupnog broja kaznenih djela, tijekom vikenda je zabilježeno 12 djela, od kojih su pet počinili nepoznati počinitelji.  

 

JAVNI RED I MIR

U navedenom razdoblju zabilježeno je šest narušavanja javnog reda i mira i to po jedno na području Siska, Kutine, Novske, Petrinje, Dvora i Hrvatske Kostajnice, dok na području Sunje, Gline i Gvozda prekršaji nisu evidentirani.

U narušavanjima je sudjelovalo 11 počinitelja. Zabilježena su po dva fizička sukoba i vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika prilikom obavljanja službene dužnosti te po jedan slučaj svađe i vike i naročito drskog ponašanja.

Tijekom proteklog vikenda zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira, za koje je prijavljen jedan počinitelj.  

 

PROMET     

Na prometnicama se dogodilo 27 prometnih nesreća i to po deset na području Siska i Kutine, tri na području Petrinje, dvije na području Novske te po jedna na području Gline i Gvozda, dok na području Hrvatske Kostajnice, Sunje i Dvora prometnih nesreća nije bilo.

Evidentirane su četiri nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba zadobila teške, a tri osobe lakše tjelesne ozljede, dok je u 23 nesreće nastala samo materijalna šteta. 

Najčešće greške koje su prethodile prometnim nesrećama bile su neprilagođena brzina u šest slučajeva, nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno uključivanje u promet i nepropisno kretanje kolnikom u po tri slučaja, itd.

U tri prometne nesreće vozači su pobjegli s mjesta događaja, ali su svi naknadno pronađeni, dok su u četiri nesreće sudionici bili pod utjecajem alkohola.

Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo šest prometnih nesreća, od kojih je u jednoj nesreći jedna osoba lakše ozlijeđena, a u pet nesreća je nastala samo materijalna šteta.

 

GRANICA

Proteklog tjedna zabilježeno je sedam slučajeva krijumčarenja preko državne granice, u kojima su sudjelovala tri bosanskohercegovačka, dva hrvatska te po jedan državljanin Slovenije i Njemačke.

Oni su pokušali prokrijumčariti ukupno 84 tablete koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu kod sebe imali odgovarajuću liječničku dokumentaciju, 13 kutija cigareta, jedan kilogram duhana i alkoholna pića.



Stranica