Dnevni događaji – sažetak

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 15 kaznenih djela, od kojih su sedam počinili nepoznati počinitelji. Pet kaznenih djela počinjeno je na području Kutine, četiri na području Siska, tri na području Gline, dva na području Petrinje i jedno na području Novske. Počinjene su četiri prijetnje, po tri teške krađe i oštećenja tuđe stvari, po dvije krađe i tjelesne ozljede i jedna protupravna naplata.

Zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira, počinjeno području Hrvatske Kostajnice vikom i galamom te vrijeđanjem ili omalovažavanjem policijskih službenika prilikom obavljanja službene dužnosti, za što je prijavljen jedan počinitelj.

Na prometnicama se dogodilo deset prometnih nesreća, četiri na području Siska, po dvije na području Novske i Dvora te po jedna na području Kutine i Gline. U četiri nesreće s ozlijeđenima su tri osobe zadobile teške tjelesne ozljede, a četiri su lakše ozlijeđene, dok je u šest nesreća nastala samo materijalna šteta. U dvije nesreće na sisačkom području teške tjelesne ozljede zadobila su dva biciklista, dok je u nesreći na području Gline vozačica osobnog automobila zadobila teške tjelesne ozljede opasne za život. U dvije nesreće vozači su pobjegli s mjesta događaja, ali su naknadnim radom oba pronađena. U po jednoj nesreći na području Siska i Dvora vozačima je utvrđena alkoholiziranost od 0,96 i 1,49 promila.

Policiji u Sisku građanin je dragovoljno predao ručnu bombu, a kutinskoj policiji je predana jedna automatska puška, četiri spremnika za streljivo i 120 komada puščanog streljiva. Slijedom kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta ubojitih sredstava, ovi građani neće snositi sankcije.



Stranica