Rezultati provedene akcije na autocesti A11

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/Brzina/brzina_nadzor.jpg

Foto:  Ilustracija

U četvrtak, 28. veljače od 10 do 14 sati, policijski službenici Postaje prometne policije Sisak su na autocesti A11 proveli akciju usmjerenu na nadzor brzine kretanja vozila, koja je mjerena uređajem marke „Fama Laser III“.

Sankcionirano je 17 vozača koji se nisu pridržavali ograničenja brzine i to 14 vozača za prekršaj vožnje od 10 do 30 km/h veće od dopuštene, dva vozača za prekršaj vožnje od 30 do 50 km/h veće od dopuštene te jedan koji je upravljao brzinom većom od 50 km/h od dopuštene. Navedena najveća brzina bila je 211 km/h, izmjerena za osobni automobil marke Mercedes, francuskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 56-godišnji hrvatski državljanin.

Policijski službenici su u ovoj akciji utvrdili i jedan prekršaj vožnje prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita, zatim prekršaj vožnje za vrijeme izrečene zabrane upravljanja motornim vozilima te jedan prekršaj prevoženja više osoba u vozilu nego što je dozvoljeno, odnosno upisano u prometnoj dozvoli.



Stranica