Dnevni događaji – sažetak

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 13 kaznenih djela, od kojih su osam počinili nepoznati počinitelji. Šest kaznenih djela počinjeno je na području Siska, tri na području Gline te po jedno na području Kutine, Novske, Petrinje i Hrvatske Kostajnice. Počinjene su po četiri krađe i prijetnje, tri teške krađe i dva oštećenja tuđe stvari.
 
Zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira, počinjena na području Kutine i Gvozda, za koja su prijavljena tri počinitelja. U jednom slučaju prekršaj je počinjen fizičkim sukobom, a u drugom vikom i galamom te vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika prilikom obavljanja službene dužnosti.
 
Na prometnicama se dogodilo 13 prometnih nesreća, po četiri na području Siska i Kutine, tri na području Hrvatske Kostajnice te po jedna na području Novske i Gline. U jednoj nesreći s ozlijeđenima su dvije osobe lakše ozlijeđene, dok je u 12 nesreća nastala samo materijalna šteta. U šest nesreća vozači su pobjegli s mjesta događaja te su četiri naknadno pronađena, dok se za drugima još traga. U po jednoj nesreći na području Siska i Hrvatske Kostajnice vozačima je utvrđena alkoholiziranost od 2,16 i 1,53 promila. 

U Vrginmostu su prilikom čišćenja zapuštene garaže pronađene dvije ručne bombe, koje su od građanina koji ih je pronašao preuzeli policijski službenici. 

Stranica