U Glini i Popovači održane Sportske igre mladih, Coca Cola CUP

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Foto:  PU sisačko-moslavačka 

Povodom održavanja Plazma Sportskih igara mladih 2019. pod motom "Zajedno više možemo - u akciji s policijom", Policijska uprava sisačko-moslavačka je pripremila niz preventivnih aktivnosti i animacijskih događanja, ciljano usmjerenih na promicanje zdravih stilova života u duhu sporta, kao i promicanje pozitivne kulture navijanja koja isključuje svaki oblik huliganizma, nasilja, diskriminacije i govora mržnje te poziva na „fair play“ igru, toleranciju i korektno navijanje.
 
Ovakve se igre održavaju diljem Hrvatske, a jedna od njih održana je 16. svibnja u Glini u Osnovnoj školi Glina, a druga 17. svibnja u Popovači u Osnovnoj školi Zorke Sever Popovača.
 
Nakon ceremonije otvaranja Sportskih igara mladih, Coca Cola CUP u sportskom dijelu programa u Glini su uz učenike osnovne škole sudjelovali i učenici Srednje škole Glina, oko 60 djece-sportaša, a u Popovači oko 80-ero djece-sportaša iz dvije osnovne škole. Djeca su se natjecala  u malom nogometu, a posebnu pozornost navijača plijenila je ženska nogometna ekipa Osnovne škole Zorke Sever Popovača. Cijelo vrijeme igara natjecatelje-sportaše pratio je lijepi broj navijača učenika, nastavnika i profesora. Pobjednici ovih igara natjecati će se na Županijskim sportskim igrama mladih, koje će se održati u lipnju u Sisku.
 
Djeca su u pauzama sportskih natjecanja u Glini i Popovači sa zanimanjem obišla informativni postav policije, a posebno su se razveselila Lisi - službenom policijskom psu za detekciju eksploziva.
 
Sportske igre u Glini je podržao gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević, njegov zamjenik Dario Žinić, ravnateljica Osnovne škole Glina Robertina Štajdohar i ravnateljica Srednje škole Glina Marija Margušić-Novosel sa suradnicima, a u Popovači su ih podržali Tihana Butorac ispred Organizacijskog odbora Sportski igara mladih, zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Roman Rosavec, gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković, ravnateljica Osnovne škole Zorke Sever Zvjezdana Martinec i ravnatelj Osnovne škole Popovača Dražen Mlakar sa suradnicima te predstavnici Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Stranica